Last news in Fakti

8 Юли, 2020 18:29 1 905 0

Испания и Италия очакват споразумение на ЕС

  • испания-
  • ес-
  • италия

Двете страни подкрепят европейския план

Испания и Италия очакват споразумение на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Испания и Италия смятат, че ЕС ще излезе с единно решение за подкрепа. Това заяви испанският премиер Педро Санчес, цитиран от ТАСС.

Испанският представител проведе среща с премиера на Италия Джузепе Конте. Срещата на върха на ЕС е планирана за следващия четвъртък.

Санчес определи юли като месеца на съгласието. Италия и Испания подкрепят идеята подкрепата да се разпределя под формата на бонуси.

Северните страни настояват за различен тип разпределение. Санчес заяви, че не може да коментира географското разделение.

Според Конте позицията на южните страни се споделя от повечето европейски държави. Премиерът смята, че така ще се даде единен отговор.

Той е получил подкрепа и от правителството на Португалия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: