Last news in Fakti

8 Юли, 2020 22:12 2 520 3

Университети съдят Доналд Тръмп

  • сащ-
  • визи-
  • университети

Недоволство срещу решението за студентски визи

Университети съдят Доналд Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Някои от водещите университети в САЩ обявиха, че ще започнат дело срещу администрацията в страната, съобщи FOX News.

Делото вече е заведено. Няколко от най-елитните университети участват в иска.

Това са Масачузетския технологичен институт и Харвард. Делото е срещу решението да се откажат визи на студенти, които учат с онлайн обучение.

Решението важи за нови студенти. То ще е факт и за тези, които увече учат в САЩ.

То беше одобрено от американския президент Доналд Тръмп. Университетите твърдят, че за много студенти завръщането в техните страни е твърде скъпо или неприемливо.

Очаква се решение на съда в Бостън.Те настояват за преразглеждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eeee

    7 2 Отговор
    Дончо мачка наред.Прави сащисаните сами да си говорят.😂
  • 2 rаи

    10 3 Отговор
    Левите атакуват от всички страни! Медии, Холивуд, университети, платформи, джендъри... Изборите наближават, Тръм ги мачка и не им се вярва....
  • 3 Ян Бибиян

    7 1 Отговор
    Образованието трябва да е безплатно за всеки който иска да учи Тези са милиардери всички колежи и университети перат парите на мама и тати Банките участват в тази мафия Няма степендий има само кредити лихви и интереси Освободени от такси за хазната Не плащат за сгради даньк вьрху земята Общежитията струват по 5 хил стая на месец 40 хиляди на година Прави сметка за 5 години са 200 хил Имат банки прокурори полиция и власт Още не са купили някоя дьржава само с дьлговете и Какво образование дават е друга картина Само университета в Аризона има 75 хил студенти Паркингите и те платени такса 450 долара на семестьр Спирам да говоря какви небостьргачи строят с на хората парите не ти е работа Това е американската мечта Дали ще се реализират каква работа ще намерят децата На никой не му пука