9 Юли, 2020 08:40 7 105 34

Сърбия: Това е опит за преврат

  • сърбия-
  • протести-
  • правителство

Мнение на сръбски депутати

Сърбия: Това е опит за преврат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Десет полицаи са пострадали при последните протести в Сърбия, съобщи B92.

Министри твърдят, че това е опит да се превземе правителството. Твърдението е на сръбския вънешн министър Небойша Стефанович.

Той е възмутен от насилието срещу полицията. Към момента представителите на реда са остановили контрол над града.

Министърът заяви, че целта на протестите е преврат. Министъра на отбраната Александър Вулин заяви, че трябва да се наложи контрол над случващото се. 

Той увери, че редът е гарантиран. Според него това е опит за граждански конфликт.

Сръбският президент Александър Вучич призова за спокойствие сред гражданите.


 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова Император на Третия Рим

    32 18 Отговор
    Русия ще прати танковете.

    Коментиран от #27

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    79 19 Отговор
    Мирише на кравешки фъшкии, не им харесва приятелството на Сърбия с Русия...

    Коментиран от #26

  • 3 Вежливому человеку

    56 7 Отговор
    Гражданската война в Черна Гора е въпрос на няколко седмици. Патакламата Ковид не върши работа.
  • 4 Бесен Язовец

    26 39 Отговор
    Вучич спечели като Путин с 70 процента, но явно хората не го искат.

    Коментиран от #13, #20, #31

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факт

    21 15 Отговор
    Така е като лижат задника на американците!
  • 8 Алепу

    17 4 Отговор
    На кой е този строяж се комплекс! Две министър ки "ще проверят" как са нещата, а Ревизоро"няма да спре строежа" НА кой е този хотелски комплекс??????
  • 9 Бесен Язовец

    30 10 Отговор
    Вучич спечели със 70% но явно соросите се опитват да се възползват около истерият с грипа. Няма да се получи на сороснята в Сърбия!
  • 10 pepy

    31 7 Отговор
    В Белград замириса на памперс сороня!
  • 11 Иванов

    47 11 Отговор
    Не е опит за преврат,а нормално мислещ народ.Нещо което е редно и тук да се случи и то по скоро.
  • 12 Реджеп Тиип

    19 5 Отговор
    Показах, как трябва да се действа в подобни случаи!
  • 13 Сандо

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Дори и за горските обитатели е ясно,че когато 70 те искат,остават 30 от сто,които може би не те искат.Но всички знаят,че сред горските обитатели няма демокрация,а сила и хитрост.Дотук с образоването.А Вучич има достатъчно примери,за да разбере какво го чака и как да реагира,но това не е наша работа.
  • 14 ФАКТ !!!

    11 8 Отговор
    Корумпирана държава.
  • 15 serbia forever

    18 7 Отговор
    Вучич е брутално копие на нашия вожд - прост и надменен. Имаше прекрасна статия и анализ, че мустака цв. вас. го е финансирал с над 200 милиона за кампанията.

    Ама сърбете не търпят диктатура, която се гаври с тях за разлика от нас. Как махнаха веднага нощния час и сега било опит за преврат.
  • 16 В Т

    38 4 Отговор
    Никакъв преврат не е .Сърбите скочиха срещу ковид мафията и терора с маските и карантините Те са буйни хора , търпението им е кратко -пълна противоположност на бг населението
  • 17 Мечката заигра в съседите

    23 1 Отговор
    Ще заиграе и у нас ако се придължава да се дава трибуна на Дедо Кирчо и тримата издухани доценти от НОЩ. Чакам с нетърпение този момент.
  • 18 Недялко, бързо реакция.

    16 1 Отговор
    Бързо пиши за комунистически преврат който се задава за да задуши демократичните завоевания които .....ги нема. Давай, удобна тема и повод да се плюе по Бългсрския народ който вече не издържа на тези измами свързани с короната.
  • 19 Иван

    24 2 Отговор
    Не разбирам думата преврат.Сърбия-това е народа.България-това е народа.Всяка една страна-това е народа.Когато властта се дъни и не служи на народа следва уволнение.Просто е.

    Коментиран от #23

  • 20 Барчо

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Елементарно. Сърбите не искат да бъде узаконена до тях враждебна държава, която за в бъдеще ще се яви заплаха за съществуването на държавата и. Вучич иска да седи на два стола едновременно, но няма как да се получи. Или си с едните или с другите. След като съседните и държави имащи достъп до Черно море са в НАТО, то сърбите трябва да си направят сметка на коя страна ще застанат. Ако са с НАТО е ясно. При положение че искат да са с руснаците, пък и руснаците да ги искат, то бързичко трябва да предприемат съответните действия. Засилване на речния флот и руски бази където трябва в Сърбия. Народа затова се бунтува, защото няма яснота. Вучич е като някаква фурнаджийска лопата. И с тия и с ония. Така не става. А са го избрали, защото е обещал едно, а прави друго.
  • 21 Яков

    12 1 Отговор
    Не се опитвайте веднага да го изкарате политически проблем.Хората просто си искат свободата,която либерастите наложиха на цял свят с малки изключения.
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 1 Отговор
    не е преврат а нормално мислещи хора
  • 23 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    Думата "преврат" е много ясна, но може да се тълкува всякак си. Преврат в една държава става обикновено от военните на същата, които и писва да гледат безумията, които държавници продават интересите и на чужди. Другия преврат е когато се организира отвън с много пари. Организира се едно малцинство, което излиза на улиците обикновено без оръжие, а други добре въоръжени нагнетяват обстановката. Ядрото завзема правителствените сгради и се самообявява за новите демократи. За да се получи това е цяла наука с тактики, планове, явки, квартири и не се организира за един ден. Когато става такъв преврат, ние виждаме само крайния резултат. В Турция е примера за слабата организация отвън и неуспеха в преврата на Ердоган. Ако преврата успее, естествено се започват чистки, както и ако не успее. А иначе ти бъркаш преврата с революция.

    Коментиран от #25, #28

  • 24 чичо

    2 1 Отговор
    Техния маркуч не мой да е кат Тито
  • 25 един от стадото

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    както искаш тъй го наречи. За властващите е преврат, за протестиращите е революция, за гледащите кибици е безредици. Същото важи и за медиите как ще го представят, зависи коя на кой е. В случая Факти се е позовала на казионните. Едни депутати казали..

    Коментиран от #30

  • 26 John Sith

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Русия НЯМА приятели.
  • 27 Бягай се с таз Русия

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вова Император на Третия Рим":

    Къде прочете Русия тук,глупак.
  • 28 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    И външен преврат не става без подкрепата на народа.Като в Турция.Май не си гледал как хората изкарваха войници от танковете и ги биха като кучета.Но тук не става въпрос за външен преврат.Тук става въпрос за това ,че когато власта спре да работи за народа и започне да работи против него,то суверена има право да го уволни.И когато този ,който трябва да бъде уволнен окаже съпротива тогава се получават революции,безредици и преврати.Ако няма съпротива срещу Суверена няма да има и преврати.
  • 29 Грейс

    6 6 Отговор
    Тези протести са провокирани от САЩ! Вучич много се сближи с Русия, а на фашистите това не им харесва.
  • 30 един от стадото

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "един от стадото":

    ВОСР какво е. 70г ни учеха, че е революция, а се оказа преврат. И то еврейски преврат. Преди години имах възможност да говоря с руски евреи преселени в Израел. Напуснали Русия, приели обетованата земя за своя родина, даже двама по- млади служили в еврейската армия. И какво, празнували Октомврийската ''революция'' всяка година в Израел/те, в тесен кръг, но празнували/. На въпроса ми, що напуснахте Русия, отговора им беше, няма равенство и свобода там. Дебело подчертавам, страна не вземам, ни при сърбите, ни при евреите, но явно те си знаят най- добре дережето. Както ние нашето. Колкото и да се плюнчат Мустафа и Макаров, каквито и сведения да получават, как живее реалния добитък в стадото само той си знае..
  • 31 Има разлика

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    между "хора" и "хората" - тя се видя на изборите в Сърбия.Атаката е срущу балансираната външна политика на страната и нежеланието на управляващите да коленичат пред САЩ.Познат сценарий с познати подбудители.
  • 32 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    СЪРБИ , ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИТЕ ОТ ТЕЗИ КОИТО ВИ ХВЪРЛЯХА БОМБИ С ОБЕДНЕН УРАН ----СТРЕЛЯЙТЕ НА МЕСО ПО ПЛАТЕНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 33 Революционер

    4 1 Отговор
    Ей това ни е лошото на нас . Само си лаем тук , във фейсбук , в къщи , навсякъде . Докато другите действат . Затова и никога няма да се оправим .
  • 34 Грамотен

    0 0 Отговор
    Авторът, тръгнал си да драскаш, а си илитерат! Пише се установил, с "у", не Остановил!