9 Юли, 2020 18:30 1 719 4

Срещата между Косово и Сърбия ще се състои

  • сърбия-
  • ес-
  • косово

ЕС очаква новите разговори

Срещата между Косово и Сърбия ще се състои - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новият кръг от преговори между Косово и Сърбия няма да бъде отменен, заради протестите в Белград. Това обявиха европейски представители, цитирани от B92.

Срещата трябва да се проведе в неделя. Говорителката на ЕС Ана Писонеро обяви, че ЕС е готов да преговаря.

Срещата трябва да рестартира двустранните преговори. Очаква се на нея да присъстват сръбският президент Александър Вучич и косовският премиер Авдулах Хоти.

Специалният пратеник за региона Мирослав Лайчак ще е там. Срещата трябва да е първа от поредица разговори.

В петък е планирана видеоконференция, инициирана от Франция и Германия. Европейските представители обявиха, че следят какво се случва в Сърбия.

Споразумение между Сърбия и Косово ще осигури преговори за европейско влизане и за двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от друг ъгъл

    3 0 Отговор
    Е затова са бунтовете, полицейските блокади и часове, никаква корона, колкото и да искат да я лепнат за виновна ?

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "от друг ъгъл":

    Много бъркаш. За да се увериш в грешката си е достатъчно да отвориш на YouTube някое видео на сръбски по въпроса. Сърбите в Белград излязоха на протести и бяха жестоко избити от полицията защото Вучич искаше да им наложи карантина и да ги затвори да не излизат от дома си в почивните дни и вечерите в делник. А тази мярка е измислил точно заради недоволството, което ще се отприщи когато той признае Косово на срещата си с албанците. Следва скоростно членство в НАТО и дълги години в чакалнята за ЕС. Винаги ще намерят как да ги баламосат като изтъкнат сложното икономическо положение в този съюз и да ги призоват за многогодишно търпение.
  • 3 барчо

    3 0 Отговор
    Сърбия няма кой знае какъв интерес за влизане в ЕС. В момента тя има специален статут и търгува с всички европейски държави без проблем. На никой не му се вярва да се постигне нещо.
  • 4 Иван

    0 0 Отговор
    Сатанинската подла синагога пробва друга вратичка,с нацисткия масонски Бел Дом не се получи.
Новини по държави: