10 Юли, 2020 08:53 1 514 3

Мъж от службата на Меркел е заподозрян в шпионаж

  • ангела меркел-
  • германия-
  • шпионаж-
  • египет-
  • полиция

Полицията е предприела извънредни мерки срещу мъжа

Мъж от службата на Меркел е заподозрян в шпионаж - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мъж, който е работил в пресслужбата на канцлера на Германия Ангела Меркел, е заподозрян, че е шпионирал за Египет, се казва в полицейски доклад, предаде БНТ.

Полицията е предприела "извънредни мерки“ срещу мъжа още през декември 2019 г., след като бе установено, че "е работил години наред за египетска разузнавателна служба“, сочи доклад за защитата на конституцията.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    1 0 Отговор
    Щом не е за Науру, добре е!
  • 2 ела

    1 0 Отговор
    Няма нищо чудно в това.Някои ще си спомнят как Източно Германското (бивш ГДР) разузнаване Штази-Щтази ( STASI) шефа им Маркус Волф ( мисля,че почина 2017 година) който бе внедрил в кабинетите най-висшите служители даже да канцлера им " свои хора" които знаеха всичко от личния състав на персонала на военните бази на Америка до цялото въоръжение повече от 25 години това което ставаше в ФРГ се знаеше . Всеизвестното Американското разузнаване ЦРУ повече 20 години се опитвало да разбере кой ръководи разунавателната служба на ГДР но така не е разбрал след 1990 година от архивите тогава разбрали, като Маркус Волф -лишен от всичко без право на пенсия даже съден.Тези които воюваха в наказателните части на СС още по време на ВСВ Хитлер бе обещал без значение от коя държава и националност ФРГ им плащаще пенсии (от1990 година Германия) от 425-1527 Евро като последния беше Холанец който почина на 92 години като Гермния категорично отказваше да дава сведения на кои СС служители плаща а иначе са " цивилизовани, културни, възпитани с виски претенции за човешки ценности и права. "
  • 3 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    уф,помислих че работил за Путин..вече ще спа спокойно..защото този донасял на ИДИЛ...
Новини по държави: