10 Юли, 2020 10:10 2 724 7

Национализмът няма бъдеще в Северна Македония

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • национализъм-
  • албанци-
  • премиер

Гражданите са тези, които решават кой ще ръководи правителството

Национализмът няма бъдеще в Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В отговор на въпрос относно предложението на ДСИ (Демократичния съюз за интеграция) за албански премиер, в предаването „Пътят към телевизия Алсат“ председателят на СДСМ Зоран Заев заяви, че това е изнудване и че гражданите са тези, които решават кой ще ръководи правителството, пише вестник „Слободен печат“, предаде агенция "Фокус".

„Изпратеното от ДСИ послание по същество е изнудване и това не е добре. Гражданите са тези, които решават кой ще бъде министър-председателят. Всичко, което прави ДСИ, е пределно ясно. Вярвам, че гражданите ще знаят как да продължат напред. Винаги сме имали честно и открито сътрудничество с ДСИ. Дори когато не бяхме съгласни. Винаги съм бил прозрачен. Разбирам Ахмети, защо той провежда националистическа политика. Но днес гражданите знаят всичко. Ние обединяваме всички. Ние не ги делим. Политиците, които се връщат към национализма, ще бъдат наказани на тези избори. Гражданите ще им го покажат. Национализмът няма бъдеще в Северна Македония“ , заяви бившият премиер.

В отговор на въпроса какво мисли за политическото бъдеще на ДСИ след 15 юли, Заев посочи: „И самите ДСИ знаят, че е добре да преминат в опозиция. Да се демократизират. Да изградят икономическа позиция, програма. Казвам това като мое мнение. Гражданите ще решат. На тези избори аз съм мандатьор на тази най-многоетническа коалиция в политическата история на Северна Македония“.

Заев посочи, че всеки вот е важен при изборите, че всеки вот може да донесе промяна. „Гласуване за другите партии от албанския блок, които биха влезли в коалиция с (председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн) Мицковски, освен другото означава миниране на евро-атлантическата интеграция, както и на договорите, които я направиха възможна. Не вярвам, че Мицковски ще получи такъв шанс, да анулира всички успехи. Но според моя политически опит, и стотина гласа имат силата да решават бъдещето на държавата. Взехме решения, без да мислим за лични или партийни рейтинги. Взехме смели и исторически решения. Сега е време гражданите да направят същото“, заключи Заев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха-ха

    8 1 Отговор
    Зайко сьвсем изтрещя..
  • 2 Българина

    12 1 Отговор
    Където има мюсюлмански партии няма прокопсала държава, и ние и Македония сме живия пример. Това каша която забъркаха сащ като играха по свирката на турция, натовския партньор
  • 3 Изнагляха

    6 4 Отговор
    Шиптарите. Това, което най-искам е да се разберат ВМРО и СДСМ за изцяло славянско "македонско" (бел. ред. българи) правителство, да им го натирят на албанците, да направят изучаването на албански избираем -- в крайна сметка с. Македонци е унитарна държава -- и да видим, ще има ли война или не. За да може този път запада и света много добре да видят мюсюлманско-шиптарско-терористичния контингет. Па ние после ш ги опраиме с малко пердах

    Коментиран от #5

  • 4 Геро

    4 3 Отговор
    Тия що не се къпят по често , че да се вижда че са чисти българи.,,😀
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Маркс

    1 0 Отговор
    Национализмът няма бъдеще и в България. Българите най-лесно биват излъгвани с национализам, а политиците си богатеят на гърба на гражданина.
Новини по държави: