10 Юли, 2020 11:41 1 660 4

Британец получи доживотна присъда за подготовка на атентати

  • великобритания-
  • тероризъм-
  • съд-
  • атака-
  • лондон

Великобритания стана сцена на няколко смъртоносни терористични нападения от 2017 г.

Британец получи доживотна присъда за подготовка на атентати - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британец, признат за виновен в подготовка на терористични атаки в оживени туристически обекти в Лондон, включително и на гей парад, беше осъден на доживотен затвор и ще трябва да излежи поне 25 години, предадоха Ройтерс и ДПА.

29-годишният Мохуиссунат Чодхури, който е от Лутън, северно от Лондон, разкрил плановете си на мъже, които смятал за свои приятели, но всъщност те били агенти под прикритие от звеното за борба с тероризма, съобщи полицията. Чодхури споделил, че смята да атакува посещавани от туристи места и гей парада.Той планирал да извърши нападение заедно с бивш съкилийник срещу открит двуетажен автобус, съобщи Новини.бг.

Чодхури бил наблюдаван в продължение шест месеца и половина. През 2017 г. мъжът е бил задържан, след като размахвал меч пред Бъкингамския дворец. През декември 2018 г. той е бил оправдан по обвинение в подготовка на терористичен акт. Веднага щом го освободили, Чодхури започнал да публикува онлайн смущаващи съобщения". Пред полицаите под прикритие той заявявал, че е надхитрил съдебните заседатели.

Британската полиция междувременно съобщи още, че е задържала четирима души, заподозрени в подготовка на терористични атаки, предаде Франс прес. Трима мъже, съответно на 17, 27 и 31 години, били арестувани в столицата Лондон с помощта на въоръжени полицаи. Наложило се един от заподозрените да бъде настанен в болница, след като полицейско куче го ухапало по крака.

32-годишен мъж бил задържан в графство Лестършър, Централна Англия. Великобритания стана сцена на няколко смъртоносни терористични нападения от 2017 г. При такава атака миналия месец мъж уби с нож трима души в парк в Рединг, западно от Лондон, припомня Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко

    10 2 Отговор
    Като гледам извратеняците по гей парадите, как налагат содомията си върху децата ни почвам да си мисля, че или Шариат или Хитлеристка диктатура са единственото ни спасение!
  • 2 ЧекмеджеБанк

    2 2 Отговор
    Второто, второто. Сталинистка също е добре. Франсиско Франко също е добре. Много демокрация и всеки да крещи, че права има, но стане ли дума за задълженията започвст да се ослушват. Умерена диктатура е решението за света. Не Ким Чен и баща. Това е вече нечовешко.
  • 3 Грейс

    4 1 Отговор
    Абе като запишат бритенец, както тука пишат българин, а той цял циган! Ама те не са нито британец, нито българин. Нашите са бълг граждани от цигански етнос, а този със супер"английското" име не можеш да определиш етноса!
  • 4 Миналата година

    2 0 Отговор
    в хотел Риу Астория на нашето Черноморие беше пълно с благопочетенни английски семейства от двама мъже + деца, мъж и мъж с неустановен пол притежаващ женски признаци и други джендъристични разновидности, естествено много възпитани и моментите на ревност на пияните бяха по скоро изключение от колкото ежедневие, но като цяло някак си ме изгубиха като клиент. Сега ходя в лошата Гърция за която се редят сърби и румънци, унгарци и всякакви други балканци далеч от европейските ценности също така наобикалям и Турските курорти където е толкова лошо, че датските хомосектанти и английските джендърмени не припарват, понеже не се чувстват добре приети и алкохола им е скъп за да се отпуснат в естествената си среда.
Новини по държави: