Last news in Fakti

12 Юли, 2020 17:15 2 715 5

Великобритания инвестира колосална сума в границите си

  • брекзит-
  • великобритания-
  • граници-
  • ес-
  • инвестиции

Модернизирането ще струва 705 млн. паунда

Великобритания инвестира колосална сума в границите си - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Във връзка с Брекзит Великобритания трябва подобри граничната си инфраструктура. Това ще ѝ струва 705 млн. паунда. На 1 януари 2021 г. преходният период с Европейския съюз (ЕС) приключва и страната ще напусне единния пазар и митническия съюз, независимо какво споразумение ще постигне с ЕС за търговските отношения.

Правителството уточнява, че 470 млн. паунда от въпросната сума ще бъдат вложени в изграждане на нови обекти от граничната инфраструктура в британските пристанища, а 235 млн. паунда - за инвестиции в разработката на нов софтуер, подготовка и осигуряване на работни места за 500 нови граничари.

Британският „Сънди таймс" уточнява, че разходите се предвиждат с оглед възможността да не се стигне до сделка с ЕС. Така от 1 януари 2021 г. ще трябва да се провеждат митнически и гранични проверки на границата между Великобритания и ЕС, каквито не бяха необходими през 47-те години, докато кралството членуваше в общността.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    11 0 Отговор
    Тях да не ги мислим.Това е огромна сума за нас. Няма как да сравним с тези пари какво ще се изгради там и какво тук за толкова пари. За времето от 6 месеца да не говорим.
  • 2 Рошко

    6 0 Отговор
    Да се заради с бодлива тел и готово
  • 3 хахо

    13 0 Отговор
    И кое е колосалното на сумата? У нас тези пари се харчат за няколко километра селски път.
  • 4 кочо

    2 2 Отговор
    Е, защо не ги инвестираха като член на ЕС! Значи брекзит не променя нищо! Само дрън, дрън, имал идеи.
  • 5 Онзи

    1 1 Отговор
    Лека полека Американския модел се налага в Европа, за целта трябва да е слаба Европа,като се почна с УК. После ще са Каталунците, Сицилианците и т.м. с цел да има един господар . Здравната система на САЩ ще се наложи и тук и ще умори народа и т.н. Ще се вкарат големи заеми и екаде Долара ще го бъде. Дано по е Европа да не се огъне .
Новини по държави: