Last news in Fakti

12 Юли, 2020 18:15 1 965 7

Политици критикуват завода за месо в Германия, в които работят чужденци

  • тьонис-
  • германия-
  • кладница-
  • пандемия-
  • коронавирус

Компанията е поискала финансова помощ

Политици критикуват завода за месо в Германия, в които работят чужденци - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германската месопреработвателна компания, чийто завод се превърна в огнище на зараза с коронавирус, получи критика от политици, тъй като е поискала държавна помощ за изплащане на заплатите на поставените под карантина работници.

В кланицата на фирмата "Тьонис" в западния град Гютерсло през юни се заразиха 1500 работници. Заради това огнище властите наложиха строги антиепидемични мерки, засегнали 600 000 души в околните населени места. Това предизвика и национален дебат за условията, при които работят заетите в месната индустрия в Германия, много от които са чужденци.

На 10 юли частната компания, която има 16 500 служители и около 7 милиона евро годишни приходи, поиска финансова помощ от правителството, за да може да плати на служителите, които са били поставени под карантина, но не са се разболели, съобщи в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".
"Не изпитвам голямо състрадание", каза министърката на селското стопанство Юлия Кльокнер пред в. "Билд ам зонтаг". "След като цял регион бе принудително затворен, това няма да помогне за намаляване на общественото недоволство", добави тя.

Подобно мнение изрази и Карл-Йозеф Лауман, министър на труда в провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира кланицата. Лауман каза, че макар и "Тьонис" да има правни основания да отправи искане за финансова помощ, компанията трябва да бъде предпазлива.
"Ако бях на мястото на г-н Тьонис и неговите бизнес партньори, щях да помисля добре докъде се простира търпението на жителите на Северен Рейн-Вестфалия", каза той пред вестника.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    4 0 Отговор
    Между коЙто и коИто има разлика....

    Коментиран от #7

  • 2 селтак

    10 0 Отговор
    Ми да си наемат германци бе,и проблем нема да има.
  • 3 ЧекмеджеБанк

    8 0 Отговор
    Не 7 млн а 7 млрд евро годишни приходи. Разликата е колосална между написаното от вас и истината. Пак грешки, пак недооглеждане.
  • 4 ФАКТ !!!

    4 0 Отговор
    ПОЛИТИЦИ и БИЗНЕСМЕНИ се подкрепят затова е ТАКА ! А ние хората НЕ СЕ подкрепяме и защитаваме ,А и не получаваме нужната подкрепа от ИНСТИТУЦИИ ! ИНАЧЕ всеки щеше да работи в България !
  • 5 Сандо

    3 0 Отговор
    А ако не беше избухнала заразата?
  • 6 Гошо

    2 0 Отговор
    Сега германците да бойкотират кланицата на фирмата "Тьонис"
  • 7 жорналис

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    за наШТа медия няма разлика
Новини по държави: