Last news in Fakti

13 Юли, 2020 08:20 1 763 6

Джо Байдън постепенно набира скорост за битката за Белия дом

  • джо байдън-
  • пуерто рико-
  • демократическа партия

Демократът спечели първичните избори в Пуерто Рико

Джо Байдън постепенно набира скорост за битката за Белия дом - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън спечели вчера първичните избори в Пуерто Рико за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в страната през ноември, съобщи Асошиейтед прес.

Първичните избори в Пуерто Рико трябваше да се състоят през март, но заради пандемията от коронавирус бяха отложени за 12 юли, отбелязва агенцията, предава БТА.

Байдън вече си е осигурил подкрепата на достатъчно делегати, за да бъде номиниран от Демократическата партия за кандидат за Белия дом, по време на националния ѝ конгрес през август.

Жителите на Пуерто Рико са граждани на САЩ, но не могат да гласуват на изборите през ноември. При все това и демократите, и републиканците канят делегати от тази територия на САЩ на своите национални конгреси.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Дончо

    11 0 Отговор
    Ама ще я загуби щото за мен гласуват белите щати
  • 2 3527

    13 0 Отговор
    Ако спечели господ да ни е на помощ.
  • 3 TOOOJ

    14 0 Отговор
    Тоя ли старчок с деменция ще спечели??? Друг път.
  • 4 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    И РЕЙГЪН БЕ НА ВЪЗРАСТ "ПОЛУУМРЕЛЯК" , НО ТОГАВА ЦИОНИСТИТЕ -СЕМИТИ КУПИХА И ЕЛЦИН И ГОРБАЧОВ -ЧРЕЗ ЖЕНИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ ИМ !!!! ДНЕС НИТО ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ /ПОЛУУМРЕЛЯК / НЯМА ШАНС ---КУ-КЛУКС-КЛАН ЗА САЩ Е ЕВЕНТУАЛНА ФИНАНСОВА РАЗВРЪЗКА !!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Барчо

    2 0 Отговор
    Джото Байдъна го слушах на няколко пъти да говори. Ми човека не може да си следи собствената мисъл и от време на време не се усеща докъде е стигнал. Някои сили сигурно искат точно такъв президент, та да си разиграват коня както си искат.
  • 6 да ама не

    0 0 Отговор
    само дето на дъртия не му става ни перчема ни пешкира, че много си мирише на тамян та мирен Бог даго прости не на шило за пари да рита !