13 Юли, 2020 12:05 2 884 9

Напрежение в Белград! Вучич отхвърли твърденията за руска следа в протестите

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • белград

Сръбската държавна телевизия съобщи, че в четвъртък в Белград за участие в безредиците са арестувани граждани на Израел и Киргизстан

Напрежение в Белград! Вучич отхвърли твърденията за руска следа в протестите  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич нарече "недоказани" информациите в някои сръбски медии за "руска следа" в протестите в Белград, предаде ТАСС.

В интервю, дадено снощи за ТВ Пинк, на въпроса има ли Русия отношение към организирането на протестите, Вучич отговори, че "няма нито едно доказателство за това". Същевременно той добави, че "не изпитва щастие" от работата на някои американски, германски и руски медии, като не вижда разлика между тях, предава БТА.

По-рано руското външно министерство критикува съобщения в отделни медии за руска следа в безредиците в Белград.

"Очевидно авторите се стараят да вървят в руслото на известни конспиративни стереотипи на своите спонсори, на които навсякъде им се привижда "ръката на Москва". Всъщност става дума за долнопробна поръчка, преследваща една цел - да се хвърли сянка върху руско-сръбското партньорство", заяви министерството.

Във вторник миналата седмица Вучич обяви намерението да въведе полицейски час от петък вечерта до понеделник сутринта във връзка с разпространението на коронавируса. Гражданите не подкрепиха решението на президента и излязоха на улиците. Протестите ескалираха и се стигна до сблъсъци с полицията.

Сръбската държавна телевизия съобщи, че в четвъртък в Белград за участие в безредиците са арестувани граждани на Израел и Киргизстан. Близкият до управляващите вестник "Ало" съобщи за участие в протестите на наемници на американската частна военна компания Блекуотър - сръбски граждани, воювали по-рано в Източна Украйна на страната на украинските въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    10 6 Отговор
    Соросоидна пропаганда!

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен пор

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ха ха Кремлин явно е решил да подлее малко вода на Вучич и да го дисциплинира.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ххх

    6 5 Отговор
    И какъв ще е точно интересът на Русия да подклажда протестите ? Все пак Александър Вучич поддържа една балансирана политика между Изтока и Запада. Ако бъде свален от власт, предполагам съществува вероятност до властта да се доберат прозападно настроени партии и политици, което никак няма да е изгодно за Москва. Така че логиката в твърденията определено ми куца.
  • 5 Бългaрин

    2 5 Отговор
    " Очевидно авторите се стараят да вървят в руслото на известни конспиративни стереотипи на своите спонсори, на които навсякъде им се привижда "ръката на Москва". Всъщност става дума за долнопробна поръчка, преследваща една цел - да се хвърли сянка върху руско-сръбското партньорство", заяви министерството."-----При братята сърби щатско-турските мисирки не вървят!
  • 6 Бесен пор

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Ех троле троле, по цял ден висиш тук за жълти и обезценени копейки.

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен пор":

    А ти кесиш за кисела баничка от миналата Събота.
  • 8 Бесен пор

    1 4 Отговор
    ох сутринта ми нападна тежка диария предчувствувам "руска следа"
    в това нещо

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен пор":

    От баничката е!
Новини по държави: