Last news in Fakti

14 Юли, 2020 07:43 2 226 2

САЩ признаха, че никога не са налагали строга карантина

  • сащ-
  • антъни фаучи-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • карантина-
  • пандемия

Поради това има скок на заразените в САЩ

САЩ признаха, че никога не са налагали строга карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Директорът на Националния институт по алергия и инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи заяви, че в момента страната преживява скока на регистрираните случаи на COVID-19, тъй като в страната "никога не беше осъществи пълна карантина".

Фаучи добави, че остава "предпазливо оптимист", че ще има поне една коронавирусна ваксина до края на 2020 година. По-рано беше съобщено, че Белият дом може да предприеме усилия да дискредитира Антъни Фаучи за предполагаемо несъгласие с президента Доналд Тръмп относно справянето с пандемията, предаде БНР.

Прессекретар на Белия дом отрече подобни информации и заяви, че двамата "винаги са имали страхотни работни отношения". Коментарите на Фаучи са направени в момент, когато случаите на заразени с коронавирус достигна рекордни върхове над една трета от американските щати.

Според Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията новите случаи на заразени с опасната инфекция достигна 60 469 през последното денонощие. По последни данни на университета "Джонс Хопкинс" в световен мащаб до момента има над 13 милиона заразени, като само в САЩ броят им е 3 363 000. Жертвите на пандемията са 572 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    6 4 Отговор
    Кочината е на изчезване

    Коментиран от #2

  • 2 куку руку ку

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Корона вирус, та корона вирус. А защо не се дава цялата статистика?
    Колко от заразените го "преболедуват" без да усетят, колко само с температура и общо неразположение и колко са приети в болница, от общото число на заразените?
    Не го правят, защото за обикновеният грип, същата статистика ще е с много по-висок брой хора спямо коронавируса. Но никой не затваря хората под домашен арест при грипа...