Last news in Fakti

14 Юли, 2020 14:25 5 013 17

Русия е заловила "шпиони на САЩ" в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • сащ-
  • шпиони-
  • палмира

Задържаните лица са заявили, че били обучени от инструктори от САЩ

Русия е заловила "шпиони на САЩ" в Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Русия е заловила трима сирийски бойци в Тадмор, близо до град Палмира, докато те са били на мисия да събират информация за руски обекти и за кражба на данни за военни позиции на Русия, Сирия и Иран в Сирия, предаде ТАСС, като цитира бойците.

Задържаните лица са заявили пред медиите, че били обучени от инструктори от САЩ. "Ние бяхме изпратени за изпълнение на мисия в провинция Ракка, в Ал-Мансура. Целта беше да съберем информация", уточнил един от бойците, предаде News.bg.

"Ние сме част от организацията Магавир ал Саура. Нашата група се състоеше от осем души: седем бойци и един водач, който беше замесен в наркотрафик и транспортиране на персонал и наркотици. Отидохме с мотоциклети, за да изпълним задачи и попаднахме в минно поле", добавил той и подчертал, че докато са били в минното поле, са били арестувани от сирийската армия.

Освен това, бойците твърдят, че са получавали пари от спонсори на тяхната мисия, както и оръжия и боеприпаси. Според задържаните те са получили няколко хиляди долара от уредниците за изпълнението на задачата. "Но всички пари бяха у командира на групата Язан. Той беше взривен от мина и ние загубихме всичко", каза вторият задържан Абдула ал Мишуат. Бойците признават, че преди да участват в нелегални групи, част от тях са работили в граждански професии. По-конкретно третият задържан, Мохамед Таешмелан, е казал, че е бил хлебар в бежанския лагер в Рукбан.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИНАВАЩ КРАЙ МС

    45 4 Отговор
    ТЯХ РУСНАЦИТЕ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ, ТЕ УСПЕШНО СЕ СПРАВЯТ С ШПИОНИТЕ. ПЪРВО СЕРУМА НА ИСТИНАТА И ПОСЛЕ ХВРЪКВА ТИКВАТА. АМА С НАШИТЕ ШПИОНИ МАФИОТИ ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТ. С ТЯХ Е ТРУДНО ДА СЕ СПРАВИМ.

    Коментиран от #15

  • 2 Сандо

    14 4 Отговор
    Такива случаи досега обикновено не се разгласяваха,може би са променили политиката си?

    Коментиран от #14

  • 3 Optimist

    14 0 Отговор
    Тадмор и Палмира е едно и също място. Първото е арабското име, а второто античното. Мерси за информацията!
  • 4 Обесете веднага

    9 6 Отговор
    Кюрдските терористи
  • 5 Агенция ПИШ

    4 8 Отговор
    Егати шпионите ?! Разкриват всичко по медиите . ... :)))) предаде ТАСС

    Коментиран от #7

  • 6 Коко

    15 5 Отговор
    Слава на РУСИЯ СЛАВА НА ПУТИН
  • 7 По Първи канал на

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Агенция ПИШ":

    руската телевизия даваха репортаж с тези прошляци,явно обработката е била точна и на място. Даваха и материали захванати в тези на които е видно обучението от американските ивструктори,а също и документи с имена и т.н. И теб да те обработят по подобаващ начин и ти ще си кажеш всичко и не интервю ами ша зееш,като батлан.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тиберий

    7 2 Отговор
    Да ги пусне на чеченците да им го отпорят веднъж и после в панделата в Диарбекир за дообработка при кюрдите !
  • 10 Българин

    9 1 Отговор
    Америка подкрепя световния тероризъч и комунизъм .САЩ-Съветски американски щати и тяхната подчинена колония европейски съветски съюз. Долу САЩ и световния комунизъм и тероризъм насаждани от империята на злото САЩ
  • 11 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    САЩ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ РАЙОНА -ДЕИР АЗ ЗОР /ПЕТРОЛ/ -САМО ВОЕННА ИНТЕРВЕНЦИЯ СРЕЩУ БАЗИТЕ НА САЩ В ИЗТОЧЕН САУД ЩЕ РЕШИ ПРИБЛЕМА И ЩЕ ЕЛИМИНИРА ПЕТРОЛНИТЕ МАГНАТИ ОТ РАЙОНА ---НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 100 РАКЕТКИ !!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 транс галактически мурзилки

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕНКО":

    Нали веднъж пробваха , забрави ли вече ? Тъй е то . Приматите не могат дълго да помнят

    Да опитат пак , ама повече тоя път , и самолети морги да си подготвят ,че голямо откарване ще има
  • 13 Хауърд Лъвкрафт

    2 2 Отговор
    В Санкт Петербург осъдиха офицер взимал подкупи , при вербуването на руски военни за
    Донбас , Сирия и Либия ..
    Тези малоумници и пари дават , за да отидат да умират ..
  • 14 Мдааа

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    И аз това се учудих.
    Явно спецназ оставят вече някой жив.
  • 15 е бати и новината бягай от тука

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "МИНАВАЩ КРАЙ МС":

    Това, вече е подигравка с перото ,каква новина е това ,тъпотия ????????????????
  • 16 Гост

    2 0 Отговор
    Егати обучението ,хванати при първата мисия и изпяли всичко.Циркаджии,командира напъхал кинтите в гащите,обучено настъпил мина и хвръкнал заедно с парите,а тея другите свалили гащите веднага.
  • 17 Ак 47 калибър

    1 0 Отговор
    Тия ще предадат и децата си
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания