Last news in Fakti

14 Юли, 2020 16:41 2 310 3

В Англия носенето на маски в магазините става задължително от 24 юли

  • лондон-
  • маска-
  • коронавирус-
  • великобритания

Нарушителите може да бъдат глобени до 100 лири, както вече се прави в обществения транспорт

В Англия носенето на маски в магазините става задължително от 24 юли - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След дълги колебания британското правителство реши от 24 юли носенето на маски да стане задължително в магазините в страната, за да се избегне нов пик на епидемията от коронавирус, предаде Франс прес.

В момента носенето на маски е задължително от 15 юни само в обществения транспорт, а за другите затворени обществени пространства беше само препоръчително, предава БТА.

Министърът на околната среда Джордж Юстис обясни по Скай нюз, че срокът от 10 дни има за цел гражданите да имат време да се подготвят за новата мярка.

"Доказателствата и осъзнаването на ползата от маските еволюираха. Разхлабваме карантинните мерки и позволяваме на повече места да отворят наново, но трябва и да прегледаме въведените мерки, за да ограничим предаването на вируса и да го овладеем", добави той.

Задължителното носене на маски няма да важи за пъбовете и ресторантите, нито за служителите на супермаркети, уточни министърът за Би Би Си.

Нарушителите може да бъдат глобени до 100 лири (110 евро), както вече се прави в обществения транспорт.

Великобритания е най-пострадалата от епидемията от коронавируса европейска страна с близо 45 000 починали с положителни проби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    5 1 Отговор
    Ще носите маските и под душа даже. Няма мърдане, или заминавате у трапа при Кралицата.
  • 2 VIDEODROME

    3 3 Отговор
    В медицинските маски има магнезиева тел, която като се свърже с 5G и ви праща право в Матрицата.
  • 3 Марешки

    2 0 Отговор
    Днес те няма никакъв, скри се, "палачинката се обръща" хванате Шубето, свий ниско ушите и тихо, тихо данай на задна, двете столчета се клатят, между тях е голямия морков, чака те!!!