14 Юли, 2020 19:50 1 738 3

В САЩ започват производство на бърз тест за COVID-19

  • тест-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Тестовете за антигени сканират протеините, които могат да се намират върху или във вируса

В САЩ започват производство на бърз тест за COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

Американският конгломерат "3M" и специалисти от Масачузетския технологичен институт разработват бърз тест за антигени за COVID-19, съобщи Ройтерс, като цитира прессъобщение на компанията.

Тестът ще дава резултат до няколко минути и може да се разположи и извърши върху евтино устройство по подобие на домашните тестове за бременност, предава БТА. 

"Искаме да подобрим скоростта, достъпността и стойността за тестване за новия коронавирус, което ще е голяма стъпка за предотвратяване на разпространението му", каза Джон Бановец, главен технолог на 3M.

Изследователският проект се финансира и с грант от Национални институти за здравето по програма, която подкрепя развитието на нови тестови технологии за научните институти и бизнеса.

Тестовете за антигени сканират протеините, които могат да се намират върху или във вируса. Те засичат вируса бързо и могат да се произвеждат на по-ниска цена от повечето съществуващи тестове. От 3M твърдят, че могат да могат да произвеждат милиони тестове дневно от този вид.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу Радев

    2 7 Отговор
    Да живее САЩ, Бойко, Гешев, Пеевски, Доган и Херо Мустафа.
  • 2 Да живее Боко

    2 6 Отговор
    Да живее ХУНТАТА!!!
  • 3 Госあ

    1 1 Отговор
    Пхахаха германците ползват такива от не знам кога. Абе какво ни ги набутвате тия некадърници. Една кола и един телевизор като хората не могат да направят, високи технологии тръгнали да рекламират.