Last news in Fakti

14 Юли, 2020 20:16 1 882 1

Кипър глобява или връща недисциплинираните туристи, пренебрегващи правилата за COVID-19

  • кипър-
  • туризъм-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Островната държава се представя като сигурна дестинация за почивка в разгара на пандемията

Кипър глобява или връща недисциплинираните туристи, пренебрегващи правилата за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Република Кипър възприема по-твърд тон и въвежда тежки глоби за чуждестранните туристи, които при пристигането си в страната не спазват правилата във връзка с борбата с коронавируса, след като турист, излъгал за своя маршрут, е дал положителен резултат на тест за вируса, предаде АФП.

Пътническите полети към остров Кипър бяха подновени от началото на юни. За да ограничат разпространение на епидемията от коронавирус кипърските власти искат от пътниците, независимо от коя страна пристигат, да попълнят при кацането си на летището формуляр с данни за пълния маршрут на тяхното пътуване, предава БТА.

Без този формуляр пътниците ще трябва "или да платят глоба от 300 евро за влизане на територията на страната, или да се върнат в страната, от която са пристигнали", посочи в съобщение днес министерството на транспорта.

Мнозинството от няколко нови случая на коронавирус, регистрирани ежедневно в Република Кипър, са лица, пристигнали наскоро на острова.

Кипър раздели страните на няколко категории /А,Б или В/ в зависимост от риска за зараза.

Пътниците, идващи от страни от категория Б /например Франция или Испания/, трябва да представят, освен формуляра при пристигане, сертификат, доказващ, че са дали отрицателен резултат на тест за COVID-19 72 часа преди заминаването.

Пътуванията от страни от категория В са ограничени, основно за кипърски жители, които при пристигането си на острова трябва да се самоизолират.

"Наскоро пътник пристигна в Кипър с лошо попълнен формуляр с полет от страна от категория А, докато страната, от която първоначално е тръгнал, е била в категория В", обясни министреството.

Този пътник е "отбелязал неверни информации, засягащи подробностите за неговия полет" и след като е дал положителен резултат на тест за коронавируса, е признал, че идва "първоначално от страна от категория В", уточни министерството.

Кипър се представя като сигурна дестинация за почивка в разгара на пандемията. В страната са регистрирани досега 1022 случая на COVID-19, а 19 души са починали от вируса. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid

    1 0 Отговор
    RULES