Last news in Fakti

15 Юли, 2020 07:54 2 564 3

Обрат! Администрацията на Тръмп се отказа от мярка за чуждестранните студенти

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • визи-
  • студенти

До решението се стигна, след като университетите Харвард и Масачузетския технически институт заведоха иск срещу правилото

Обрат! Администрацията на Тръмп се отказа от мярка за чуждестранните студенти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп отмени условие за оставане в страната за обучение. До решението се стигна, след като университетите Харвард и Масачузетския технически институт заведоха иск срещу правилото. 

Отмяната на изискването е утеха за хилядите международни студенти, които бяха изправени пред риск от депортиране. 

Миналата седмица администрацията разпореди, че за да остане в страната, всеки международен студент е необходимо да посещава поне един курс лице в лице. Това се превърна в предизвикателство за университетите, които трябваше да променят вече оповестени планове в отговор на пандемията от Covid-19. Студентите от своя страна бяха застрашени от възможността да се наложи да прекъснат образованието си, като в някои случаи в последната година от обучението си по време на изследователска работа. 

Харвард и MIT подадоха иск за блокиране на политиката и по време на изслушване във федерален съд в Бостън съдията обяви, че училищата и федералното правителство са постигнали споразумение. 

Редица университети и образователни асоциации се обявиха в подкрепа на иска. Към тях се включиха Google, Twitter, Facebook и други технологични компании.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    5 2 Отговор
    "Иди ми, дойди ми" - все едно гледам Тъпакът от Банкя...
  • 2 Баба Марта

    2 0 Отговор
    Дълбоката държава изпълзява на повърхността!
  • 3 Прав е Тръмп

    1 1 Отговор
    Тези онлайн шитни ще доведат до едно изключително тъпо и неграмотно младо поколение.