Last news in Fakti

15 Юли, 2020 21:40 2 990 13

Лекарството ремдесивир вече е налично в ЕС

  • ремдесивир-
  • лекарство-
  • ес-
  • коронавирус

Количествата трябва да бъдат разпространени равномерно

Лекарството ремдесивир вече е налично в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лекарството ремдесивир вече е налично в страните от ЕС, съобщи еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакиду. Разрешителното за достъп на медикамента до европейския пазар, който се предполага, че лекува от коронавирус, бе издадено на трети юли, предаде БНР.

При представянето на мерките, които Комисията предприема за евентуална втора вълна от COVID-19, тя заяви, че преговорите ѝ с производителя Gilead Science продължават: "Лекарството вече го има в страните-членки и то бе използвано за клинични тестове. Това, което  обсъждам в момента, е производствения капацитет, както и необходимостта от неговата наличност в държавите, така че количествата да бъдат разпространени равномерно и най-вече там, където са най-необходими". 

Еврокомисарят за насърчаване на европейския начин на живот Маргаритис Схинас призова страните-членки да изградят подходяща инфраструктура за ваксиниране срещу сезонния грип поради опасността втората върна от коронавирус и този грип да съвпаднат. 


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да питам

    3 1 Отговор
    май имате грешка някаква, преди минута от телефона като писах, имах забрана за коментиране, пък от компютъра сега нямам такава забрана. та въпроса ми е, аз ли съм със забрана, или устройството ???

    Коментиран от #10

  • 3 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Eric Jones":

    Туй момче предлага нагласена статистка за посещаемостта ви. Екстра ще ви дойдат още 100 000 преглеждания месечно. Ще отлепите от дъното
  • 4 Да питам

    2 0 Отговор
    любопитен съм, що за мозък ще налага каквито и да е забрани на неодушевени предмети ?????

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Мошеник

    13 2 Отговор
    Официално разработено за Хепатит - Ц, но не работи. Тествано при Ебола - не става. Подправени изследвания за Ковид-19 показаха, че уж ставало, но всички знаем, че целта е да приберат едни пари. По-голяма измама и от тамифлу-то.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мошеник":

    Да, защото неподправените показаха, че не работи. А парите не са малко. Много по скъпо от хидроксихлохин и фавипиравир. Жалка история, като със сапунерките на мъски
  • 9 Актуална Антена

    3 0 Отговор
    А в България до сега как са лекували?
  • 10 Хок

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да питам":

    Зависи на какъв провайдер е бил телефона в момента.Ако е бил на роуминг или сървър,който блокирва сайта може да излезе съобщение за забрана
  • 11 Санитар

    2 2 Отговор
    Не се подлъгвайте по лечение срещу ковид 19 и грип,защото такива лекарства няма и няма да има.Природата е вкарала цялата си мощ във вирусите,като средство за подобряване на имунната ни система.Всяко лекарство срещу вируси има за цел да обърка имунната ни защита в това число са и ваксините против грип

    Коментиран от #12

  • 12 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Санитар":

    ЕТО ТОВА Е НАЙ ТОЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ... Не те знам наистина ли санитар но това е истината. В Италия триъгълника Милано, Бергамо, Брешиа са извършили масирано ваксиниране на над 900 000 човека с противогрипни ваксини. Резултата го видяха всички.

    Коментиран от #13

  • 13 Със санитаря сте си

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Диверсант":

    лика прилика. Медицински неграмотни раздаващи акъл. Браво на вас за съжаление повечето са такива.