Last news in Fakti

16 Юли, 2020 07:05 3 864 8

Невероятно оспорвани избори в Северна Македония

  • северна македония-
  • избори-
  • зоран заев

СДСМ печелят вота

Невероятно оспорвани избори в Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Социалдемократичния съюз в Северна Македония Зоран Заев обяви победа на изборите в страната, съобщи Нова Македония.

Изборите са с изключително малки разлики. По последни резултати партията на Заев ще спечели три мандата повече от ВМРО – ДПМНЕ.

Според Заев изборите са потвърдили желанието на гражданите за европейска интеграция. Той ще побърза да възобнови разговорите с ЕС.

 Разликата между двете водещи партии е по-малка от един процент. Вотът се проведе в три последователни дни.

Очаква се победителите да направят коалиция  с Демократичния съюз. Те спечелиха одобрение с напредъка в преговорите за европейско членство в последния си мандат.

Предстоят преговори за правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма Европа за вас

    9 9 Отговор
    Първо ще си оправим историята, че чак тогава! И ще признаете че сте неблагодарни промити мозъци, и после Бойко пича ще ви тури на Европа на теглича!
  • 2 Бойко Боклука

    4 5 Отговор
    Ще ги блъскам с 200, вътре в дупарата им се върти, пълнят ми чекмеджетата с евра!
  • 3 До n 1

    6 7 Отговор
    Ай стига с тая история...?! Последният руски коз за разделяне на Балканите... Германия-Франция, Япония-САЩ и ред други, сто годишни войни и атовни бомби... Света върви напред и постига чудеса! Само Ганю е господар на вчерашния ден и със славно минало... Честито на Македония !

    Коментиран от #5

  • 4 Йордан

    6 5 Отговор
    Макетата са с промити мозъци и бетонни глави,без значение,коя партия е на власт! До като Комисията не си свърши работа, БГ трябва да ги бойкотира за всякакво членство в ЕС.
  • 5 Йордан

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "До n 1":

    Това са джендърските и соросистките ти разбирания. Номера с глобализма и измислените “ценности”,няма да мине! Гърция е много по-стара и немутренска демокрация и показа пример за поведение,без “началници”.
  • 6 въпросче

    2 0 Отговор
    Пак ли заешки ке я караме у МакЕдонията?
  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КОЙ ЩЕ ПУСНЕ В ЕС НЯКОЙ С 50% МИНУС ???????????
  • 8 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТОЧНО КАТО ГОВНАЙДО ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА И ЧИПРАС В ГЪРЦИЯ И НАКРАЯ ФАЛИТ НА ЦРУ !!!!!!!!!!
Новини по държави: