16 Юли, 2020 12:06 2 046 8

Рекорд след рекорд в САЩ: 67 000 с коронавирус за ден!

  • антъни фаучи-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Във Флорида, смятана за основно огнище на Covid-19 в Съединените щати, има над 300 000 случая от появяването на болестта на американска земя

Рекорд след рекорд в САЩ: 67 000 с коронавирус за ден! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южните щати поставиха вчера нови дневни рекорди със случаи на Covid-19, докато пандемията продължава да се разпространява неумолимо в по-голямата част от САЩ, съобщи Франс прес.

В Тексас за едно денонощие има 10 791 нови инфекции и 110 починали. В Оклахома, чийто губернатор Кевин Стит се зарази, също има дневен рекорд от 1075 нови случая.

В Алабама бе поставен рекорд от смъртни случаи от началото на пандемията. Там са починали 47 души за денонощие.

В съседна Флорида, смятана за основно огнище на Covid-19 в САЩ, има над 300 000 случая от появяването на болестта на американска земя.

Вирусът продължава да върлува и в Калифорния, където здравните власти съобщиха вчера за над 11 100 нови инфекции и 140 смъртни случая, почти рекорден брой.

Общо за САЩ вчера са установени 67 000 нови случая на коронавирус, най-големият брой инфекции за денонощие.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    8 10 Отговор
    Ние може да не ги направим за ден, но след платените протести ще вържем тая бройка общо със сигурност!
  • 2 Хи хи

    7 12 Отговор
    Ама как така?То вирус няма.Той тиквата го измисли,за да краде.Тея кви ги плещят?

    Коментиран от #3

  • 3 Мангъров

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хи хи":

    Там обявавяват такива резултати, за да пазят Мутрата от Банкя.
  • 4 Катрарджиев

    4 0 Отговор
    По един милион на ден, за година ще изградят "стаден имунитет".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Консерватор

    2 2 Отговор
    Вирус създаден от комунисти.
  • 7 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Не е само корона вирусът,и един друг вирус вилнее вече в САЩ.Излезе една новина ,че в прословутата Оклахома/на местния индиански диалект означава червени хора/имало някакъв юридически спор,който се е пренесъл във Върховния съд -сериозна работа!И при прегледа на документите се установява,че около половината Оклахома е собственост на индианците ,населявали щата преди 150-160г и това е становище на Върхвния съд,прието с 5 към 4 гласа!Тяхната земя ,не е купена или разменена както често е ставало,а просто те са изтикани без тяхно съгласие!да припомня,че в САЩ има около 300 резервата,в които живеят потомците на индианци,имат органи за самоуправление и собствена полиция. Тези резервати се подчиняват само на федералните закони и в тях могат да оперират само федералните органи като ФБР,ЦРУ,армията и т.н.И сега,като се има пред вид че решенията на Върховния съд са неотменяеми и имат силата на закон, половин Оклахома трябва да стане или резерват или 51 щат на САЩ/за отделна държава е почти невъзможно/!?Но аз бих казал,че в Оклахова се появи нов доста опасен за САЩ вирус!?
  • 8 Следващата новина след

    0 0 Отговор
    Тази е "Водеща се прости със зъб в ефир"
    Има 3500 преглеждания.Тази за коронавируса 600 преглеждания.Хайде зарязвайте го този вирус вече.