Last news in Fakti

16 Юли, 2020 13:40 3 576 3

Пандемия! Австралия увеличава болничните легла заради рекорден ръст на заразени с COVID-19

  • австралия-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • пандемия-
  • нов южен уелс

Правителството планираше до края на месеца да възстанови нормалната медицинска дейност на болниците, но през последните седмици броят на заразените започна да нараства

Пандемия! Австралия увеличава болничните легла заради рекорден ръст на заразени с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тежко засегнатият от коронавируса австралийски щат Виктория съобщи за рекорден ръст на броя на заразените, които са се увеличили с 317 души за 24 часа, и взе мерки за увеличаване на болничните легла, предаде Асошиейтед прес.

Правителството планираше до края на месеца да възстанови нормалната медицинска дейност на болниците, но през последните седмици броят на заразените започна да нараства. Затова бяха ограничени плановите операции, за да се увеличи броят на леглата за пациенти с COVID-19, съобщи здравната министърка Джени Микакос.

През последните 24 часа в щата Виктория са починали двама мъже на възраст между 80 и 90 години. С това броят на жертвите на пандемията в Австралия достигна 113, предаде БТА.

Премиерът на щата Даниъл Ендрюс заяви, че шестседмичната карантина в Мелбърн, втория по големина в страната, е въведена само преди една седмица, така че ефектът още не се усеща. "Ще отнеме известно време, за да се достигне до стабилен брой на случаите и след това, разбира се, да започнем да виждаме тенденция към намаляването им", подчерта той.

Предишният най-висок дневен брой на заразените в щата Виктория беше отбелязан на 10 юли и бе 288 нови случая. Днес те са 317.

Нов Южен Уелс, другият щат, смятан за епицентър на коронавируса, съобщи днес за 10 нови случая.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    9 2 Отговор
    това което Нова Телевизия, БТВ и БНТ направиха е подигравка огромна с народа... 7ми ден протести и дават филми онзи ден даваха за Конан Варварина... направо нямам думи
  • 2 Гост

    3 3 Отговор
    Ами те протестиращите ги гонят или не им дават да си направят репортажът пък после не било излъчвали. Пък и в крайна сметка нали не са ибективни .
  • 3 Сандански

    3 1 Отговор
    Взимайте пример, вдигат бройката и затварят, а Вие тичате по площадите да сваляте хора, от които нищо не зависи. Капитала управлява, а не парламента.