Last news in Fakti

16 Юли, 2020 15:07 1 826 2

По-строги мерки! 21 дни става срокът на самоизолация в Черна гора

  • черна гора-
  • карантина-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Мерките са временни и ще се прилагат, докато има опасност от внасяне или разпространяване на заразната болест COVID-19

По-строги мерки! 21 дни става срокът на самоизолация в Черна гора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Националният координационен съвет за заразни болести на Черна гора продължи срока за самоизолация заради контакти с болни от COVID-19 на 21 дни, съобщи националната телевизия РТЦГ.

В решението си съветът подчертава, че изолация до пълно оздравяване, или най-малко 21 дни, е задължителна и за тези, които имат позитивен РСR тест за коронавирус, но имат слаби симптоми или изобщо нямат симптоми на болестта, отбелязва БТА.

Остава в сила и мярката за задължително поставяне под карантина или самоизолация за 14 дни на черногорските граждани и чуждите граждани с постоянно жителство в страната, идващи от държави, с които не е разрешен международен пътнически транспорт.

Мерките са временни и ще се прилагат, докато има опасност от внасяне или разпространяване на заразната болест COVID-19, съобщи съветът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черна Гора Перачницата на братишките

    1 1 Отговор
    Това е заради дефектните маски, дето им пратихме дарение. Бяха натъпкани с бел прах.
  • 2 Covid 20

    2 1 Отговор
    Кой ще спазва такова безумие? 21 дни, тия луди ли са?