Last news in Fakti

17 Юли, 2020 08:18 5 175 58

Австрия за първи път издаде сертификат за раждане на "интерсексуален"

  • австрия-
  • интерсексуален-
  • алекс юрген

Алекс Юрген казва, че е много щастлив от случилото се и се радва, че законът и правителството го признават като интерсексуален

Австрия за първи път издаде сертификат за раждане, в който вместо мъжки или женски пол, фигурира "интерсексуален". Това стана възможно след четиригодишна процедурна битка и в момент в който редица страни дават документи за самоличност с опция "друго" в графата пол, освен мъжки или женски, предаде Ройтерс.

Алекс Юрген, който е интерсексуален - понятие за човек, роден с атипични хромозоми или полови характеристики, е първият получател в Австрия на сертификата за раждане, в който е записан като "интерсексуален".

Той казва, че е много щастлив от случилото се и се радва, че законът и правителството го признават като интерсексуален, съобщи БТА.

Редица американски щати, както и страни като Германия, Пакистан и Непал позволяват на хората да изберат трета опция за пол в официалните документи. Повечето хора, възползващи се от тази възможност, избират в документите за самоличност да се изпише в графата пол латинското X или пък думата "различен".

През 2019 г. Алекс Юрген също получил това право, но продължил да настоява за изписване на "интерсексуален". Той смята, че трябва да бъде отменено и изискването интерсексуалните да преминават медицински преглед за техните полови белези, за да могат да бъдат законово признати като "нито мъж, нито жена".

Друга европейска страна - Нидерландия - обмисля да премахне графата пол от личните карти до 2025 г. и да ограничи ненужната регистрация на пола там където това е възможно.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Transpocalypse

    16 12 Отговор
    До 10г в Кочината няма да има графа пол в свидетелствата за раждане. Младите и красивите поклоббици на Лукавия ще затрият тотално българите.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кой68

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Transpocalypse":

    Ходи в Австрия там ще си признат...
  • 4 Бонговец

    11 3 Отговор
    От Интер Италия са му пратили тениска на отбора с номер 69

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 габровец от варна

    20 1 Отговор
    В крайна сметка какво е това нещо???

    Коментиран от #33

  • 7 пол произлиза от половина

    25 2 Отговор
    Слава на соросоидите! Скоро всички ще сме безполови! Джендъри! Според тях, Господ не е създал мъжа и жената, а безполов джендър.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Грейс

    24 5 Отговор
    Още ли искате еврооатлантически ценности? В Нидерландия в личните карти вече няма пол, в Австрия "интерсексуален", е днес там утре и в България.
  • 10 ДиЕс

    10 5 Отговор
    Това е хер.мафродит, те така се раждат и според мен правилно такива трябва да се отбелязват с нещо различно от мъж-жена.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Един

    7 3 Отговор
    Ами то е ясно още от едно време: елините са го оказали!
    -мъж, -жена, - хермафродит. Какво странно, нелогично, обидно, необикновено има в това нещата да се назовават както са си!

    Коментиран от #16, #17

  • 13 Барчо

    9 0 Отговор
    Държавите, които издават документи на "различни" хора от двата пола автоматично отричат съществуването на "Бог", тъй като той е създал Адам и Ева с много ясно обособени полове, а именно МЪЖ и ЖЕНА. По тази логика всякакви храмове, възхваляващи ролята на различните божества стават люлка на масова измама на хората и би трябвало да бъдат поставени в графата - криминална хроника. От друга страна другите полове различни от мъж, жена са следствие на здравословни проблеми или по рождение или в последствие. Така че със сигурност "различните" полове са изключения и е "БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ". Както знаем след много научни изследвания най-жестоките серийни убийци, педофили, герентофили и т н. са станали такива вследствие на "БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ" на мозъка. Няма да е дълго времето, когато и те ще надигнат глас, че не са виновни за извършените от тях тежки престъпления и ще искат да и бъде издаден "сертификат по рождение", че така са родени. С веднъж издаден такъв документ и продължаващи престъпления, няма да се стига изобщо дори до съд. Просто тези "държвавчици" не могат да си направят елементарната сметка какво изобщо ще последва от тук нататък. Това естествено няма да стане днес или утре, а ще бъде във времето. Да не забравяме колко дълъг път от може би 40-50 години е извървян от момента на официалното обявяване на "различен" пол се стига да първото му узаконяване с официален държавен документ!!!

    Коментиран от #22, #41

  • 14 Ясно

    12 0 Отговор
    Това показва кой контролира Австрия. Добре е да се има впредвид когато има новини оттам, и за т. н. пандемия и за по принцип.
  • 15 НКВД

    12 0 Отговор
    Сорос явно е погълнал и тази страна. Да се неначуди човек от де чак толкова пари у него, щото това без много пари няма как да стане.
    И както казва писалият преди мен:
    Съдейки по това кой се разпорежда в Австрия, Нидерландия и другите джендър-държави, си правете сметка когато от там идват сведения за "короната", защото в противен случай ушите ви ще увиснат като на кокер-шпаньоли от тия мски дето ги носите и в банята.
  • 16 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Един":

    Нищо общо няма "хермофродит" със сегашното понятие "друг пол", "различен"!!! Примера ти не е за този случай. Хермофродит е физически външен полов белег, като в по-голямата си част не могат да имат родни деца - физически. Много от тях не могат да оцелеят, ако не и бъде извършени животоспасяващи операции. "Друг пол" е психически или надвишаващи значително хромозоми на противоположния физически изразен пол. В по-голямата си част могат да имат собствени деца и нямат нужда от животоспасяващи операции. С едното човек не може да живее, а с другото може, па макар и да не се чувства конфортно.

    Коментиран от #18

  • 17 Епа

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Един":

    Кво им обясняваш на тия безмозъчни, то си пише, че е роден с аномалии, но според ,,умниците,, това са нечий извратени ценности, сякаш генните мутации са измислица на ЛГБТ за насаждане на джендърство
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Някой

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бонговец":

    Ти тъп ли си? Освен в италия интер има и в други страни.Цялото име на италианския Интер е Интернационал ... какво общо има с статията или се правош на най интересния всезнайко
  • 20 Антимилиционер

    1 0 Отговор
    Много е^рейско.
  • 21 Антимилиционер

    1 0 Отговор
    Пълна безсмилица. След това ще напишат, че небето е синьо. Там всички са интерсексуални - цяла статия за това?
  • 22 Не съвсем

    0 6 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Науката към момента отхвърля съществуването на ,,Бог,, и тя ли е за криминалните хроники ??? Според религиозните писания, живота на планетата Земя, както и Адам и Ева, са създадени в периода 4-5 до 6 хилядната година пр.н.е. докато учените, са разкрили и доказали човешки останки от почти 35 хиляди години по-рано. Та на кой би повярвал един трезвомислещ, на невежите или на науката ???

    Коментиран от #25

  • 23 Гост

    6 1 Отговор
    Колкото и да се напъват джендерите политици да премахнат думата пол документално, обикновените хора знаят, че има два пола. Само женския може да ражда деца. Има някакъв малък процент от хора, които имат външни полови белези и на двата пола, но защо ли заради тяхната аномалия трябва да се побърква целия свят на тема полове. Какво толкова пречат на единия или по-малко от процент болни хора останалите 99?
  • 24 Голяма победа

    6 0 Отговор
    Голяма победа няма що. Очаквайте следващата победа налагане с европейска директива за изпълнение във всички страни членки. Псевдо демокрация, едни крадци и лобисти за пари се облагодетелстват и налагат да ни управляват малцинствата Ура
  • 25 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Не съвсем":

    Не могат да съществуват две истини, които взаимно се изключват!!! Съгласен ли си с това? Науката казва, но не доказва, че Бог съществува или не съществува. Църквата по същия начин не може да докаже, че Бог съществува, а се опира на догми в писанията си. Когато вземаш пари за съществуването и благоденствието си чрез заблуждение, това се нарича измама. Съгласен ли си?

    Коментиран от #40

  • 26 Иван

    5 1 Отговор
    Колко лесно било да бъдеш щастлив - само писмена промяна на пола ти за някои. Защо ли на снимката Алекс Юрген не сияе от щастие? И какво този документ ще промени реално в живота му? Той и без официално потвърждение , че е различен пол може да си ходи в тоалетните за трети пол в Европа и да се разсъблича по гей парадите.

    Коментиран от #29

  • 27 Барчо

    7 0 Отговор
    Не отричам съществуването на "различен пол", но това със сигурност е "болестно състояние" Откакто свят светува дето има една дума, деца се раждат само при съвукупление между мъж и жена. "Различния пол" физически не може да има поколение поради два факта. Единия е когато единия пол е привлечен от същия пол и втория е, когато ти самия се чувстваш в кожата на другия пол. При първия фактор - няма полов контакт с другия пол, а при втория фактор - дори да си направиш операция и смениш половия си орган, то той има само визуална функция. Еволюцията още в началото е създал лост, който да не позволи "грешката" да не се самовъзпроизвежда и да не доведе до свършека а човечеството или вида по този начин. Нямам нищо против да се издава документ за различния пол, но този пол трябва и да си понесе последствията, да не може да отглежда деца и да не може да влиза в брак. Документа трябва да бъде издаван от компетентно болнично заведение, а не да бъде вписвано в личните документи. В личния документ трябва да бъде вписана половата идентичност при раждането и да не бъде променяна. Тази простотия със смяна на пола засегна дори и спорта и предполагам той тепърва ще пати. Преди 5 или малко повече години вече има случаи когато мъж сменя пола и става жена и се състезава като жена. Доколкото си спомням единия спорт беше вдигане на тежести, а другия бягане с кънки. Имаше и още няколко, но не искам да съм неточен. Нали се сещате кое място заеха? В спорта има изключително много пари и

    Коментиран от #28

  • 28 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Барчо":

    В спорта има изключително много пари и не се съмнявам, че тези изключения за сега ще станат тенденция, и тогава доста женски спортове просто няма да са женски. Представете си тенис на корд със смесени двойки. Единия отбор мъж-жена, а другия мъж-мъж. Мача е свирен преди да е започнал. Не казвам, че ще стане днес или утре, но началото е дадено и няма да има връщане.
  • 29 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    Щом това се прави, значи живота много ще се промени драстично и на мъж, жена и на "другите" в полза на "другите" и "обратните". Аз в предния си коментар споменах само спорта, но човек ако се замисли ще намери още много "промени", които след години ще са факт. Много неща сега в момента и не можем да си помислим, че ще се промени поради "този уж безсмислен документ", защото сме нормални и разсъждаваме като такива. Сега се сещам за евентуални промени, а те са че това е ПЪРВАТА стъпка към УЗАКОНЯВАНЕ НА ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНОТО, която ще доведе до прокарване на последващо узаконяване на НЕНОРМАЛНОТО, позовавайки се на противоестественото, което вече е НОРМАЛНО.

    Коментиран от #39

  • 30 Сандо

    0 0 Отговор
    Във всяко производство има брак.Същото е и при произвоството на хора.Може да не ви харесва този подход за обяснение,но помислете и ще разберете че е правилен.След това може да се търсят причините за брака и да се намали количеството му.По моите наблюдение обаче тече обратния процес:намират се причините и се използват за да се увеличи брака.Защо?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ха ха ха

    0 1 Отговор
    Такова понятие като "интерсексуален" не съществува и няма никакъв смисъл, не е зле да си проверявате думите в речника!

    Коментиран от #36

  • 33 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "габровец от варна":

    Медицината го е определила като индивид с вродена аномалия, деформация и хромозомна аберация.

    Коментиран от #38

  • 34 Берач на лайка

    1 0 Отговор
    Сега,това дето го имаш в гащите няма да бъде нито мъжко,нито женско според Западното западнало мислене.
  • 35 "Интерсексуалност"

    2 1 Отговор
    е обобщаващо наименование за различни случаи, в които, по една или друга причина, човек не може да бъде отнесен към общовъзприетите биполярни категории "мъж" и "жена". Друг е въпросът, доколко тези общовъзприети категории са съобразени с факта, че има и трета възможност, изключение от правилото. Лично на мен не ми пречи да има още една категория "пол - различен/интерсексуален/неопределен" или както решат да го нарекат. За хората, които са в такава ситуация със сигурност е важен въпрос и не мисля, че останалите трябва да решават вместо тях, в коя категория да бъдат пъхнати.
  • 36 "Интерсексуален"

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "ха ха ха":

    не е медицински термин, доколкото знам. А иначе, в речника има такава дума.
  • 37 Бачо Киро

    0 0 Отговор
    Тази новина чаках. Заминавам за Австрия
  • 38 "Интерсексуален"

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ха ха ха":

    включва не само вродените "аномалии". Може да става въпрос също и за случаи, при които вследствие на здравословни проблеми се стига до такава "аномалия", напр. след хормонални терапии, кастрация и прочие.
  • 39 Хубаво е първо да проумеем

    1 6 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Какво е значението на думичката "норма". Пък после разсъжденията

    Коментиран от #42

  • 40 Не съвсем

    0 6 Отговор

    До коментар #25 от "Барчо":

    Няма смисъл да се доказва ,несъществуване, на нещо нерационално, ако следваме подобна логика(понеже било написано), то се налага да изискваме доказателства за това, че лампата на Аладин не съществува, а би трябвало понеже е написано. Разликата е, че автора на Аладин, не претендира за истинност, докато религиозните автори, дори настояват, и точно в този момент се изисква да се произнесе науката, за да придобият религиозните твърденията истинност, и да не останат в графа ,лъжа,. Това е неотменно правило в науката, не е нужно да се доказва нещо очевидно..... Не ме разбирай погрешно, просто смятам, че религията отдавна не става за аргумент, който да опровергае политически или лични мнения

    Коментиран от #45, #46

  • 41 В първите няколко седмици

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    от бременността ембрионът се намира в това "болестно състояние" безполовост. Интересното е, че "явно обособеният пол ЖЕНА", т.е. Ева, произхожда от реброто на другия "явно обособен пол - МЪЖ". Според науката не е възможно. Най-малкото за ХХ-хромозомите е необходимо да има вече една жена, която да предаде Х-хромозома си на детето си.

    Коментиран от #43

  • 42 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хубаво е първо да проумеем":

    Норма е Адам плюс Ева е равно на дете!!!!! НОРМА - НОРМАЛНО!!! Адам плюс Адам, Ева плюс Ева е равно на приключване на съществуването. Иначе може да си разсъждаваш и филосовстваш колкото искаш. Факта си е факт и точка!!! Човек като няма как да обори някакво твърдение, просто се хваща за нещо незначително и в повечето случаи само някакъв нюанс и се прави на философ с което всъщност доказва колко е далече от истината!!!
  • 43 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "В първите няколко седмици":

    Пола е определен още при оплождането на яйцеклетката, а това че не си заслужава да се определи още тогава, не значи че не може да се разбере. Ако не знаеш, то за в близко бъдеще ще може дори да се залага според желанието на родителите, а това означава, че пола е определен както вече споменах в първото си изречение. Не мога обаче да разбера с това твое твърдение какво искаш да кажеш. Дали не искаш да кажеш, че ние хората няма да е лошо да станем като охлювите, които са двуполови. Или като морските охлюви - който изпревари, той натовари. Ако това все някога се случи, то няма да е вследствие промяната на пола по документи или оперативен начин, а в резултат на естествената еволюция, ако тя сметне за необходимо. Всичко останало е самоубийство.

    Коментиран от #44, #47, #48

  • 44 Какво имаш предвид,

    0 4 Отговор

    До коментар #43 от "Барчо":

    казвайки, че не си заслужава (полът) да бъде определен още тогава? Добре е, че споменаваш охлювите - за тях явно не важи "нормата - Адам + Ева". И не е ли мъжът в известен смисъл "двуполов (Х -женски хромозом, Y - мъжки). А иначе, интересно ми е как ти би интерпретирал/а създаването на жената от реброто на Адам.

    Коментиран от #50

  • 45 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Не съвсем":

    Пак даваш пример, нямащ нищо общо. Аладин не е измама и всеки знае, че е приказка, а не библия, куран .... и т.н. в името на които се извършват престъпления, формира се омраза към друговерците. Що се отнася до доказване от науката на очевидните неща, то науката не доказва, а обяснява причинете поради които те са така или иначе. А вие явно не сте вникнали още в първоначалния ми коментар. Държавата прави неща, които са в основен разрез с църквата. Няма как да съществуват на една територия две изключващи се системи. Трябва да остане едната, иначе ще е непрекъснат хаос. Със сигурност в един момент църквата ще се възстане срещу случващото се и тогава ще има разкол дори в самата вяра. За това говоря, че по принцип не сме готови за подобни неща. Ако се започне сега, то в бъдеще няма да имаме три, четири или пет пола. Със сигурност се сещам поне за десетина разновидности отсега. Прочети коментар 29, за да видиш къде е истинския проблем.
  • 46 Виж к'во

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Не съвсем":

    Аре спри се,ако обичаш с твойте 'изтънчени' разсъждения. Тях можеш да си ги гукаш с някой от третия пол и те имат такива 'изтънчени' разсъждения само и само да заобиколят божията даденост. 'Това дето е непонятно, не значи, че не е истина' го е казал Блез Паскал, нали знаеш какъв е бил той. Ако искаш вярвай в бога, никой не ти е сложил вилата на врата да вярваш.

    Коментиран от #51

  • 47 P.S.

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Барчо":

    "Нормата" се променя с времето. Някой ден сигурно ще е съвсем "нормално" бебетата да не се износват в утробата на майката, а да са по изцяло изкуствен начин заченати и "износени".
  • 48 Поправка

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Барчо":

    Пола не се определя от нищо и никой, всичко е до това кой от хромозомите ще попадне, там където трябва. Еволюцията, най-конкретно се отнася до приспособяване на организма, към заобикалящата го среда, докато генните мутации, виновни за всички биологични аномалии, са напълно произволни. При оформянето на ембриона, съществуват 120 гена, като минимум 20 от тях, са жертва на мутация(100% научно доказано) т.е. еволюцията в този случай няма да играе конкретна роля т.е. човек може да се роди със полови органи или дори без, като виновник е ген, отговорен за оформянето на органа, и който е мутирал т.е. случайно или не, е била нарушена структурата на ,,плетката,, му. Медицината, отдавна е развила технология за манипулация на ембриона относно Y и X хромозомата, (чувал съм за клиника в Германия)според желанието на родителите
  • 49 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Демек - може и сам да си се напляка тоя, като му скимне !
  • 50 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Какво имаш предвид,":

    Имам две големи деца и когато съпругата ми забременя, не съм се интересувал какъв ще е пола им. Дори да имаше техническа възможност това да се разбере дето се казва на другия ден след бременноста, нямаше да се възползваме. И така са повечето родители. По тази причина казах, че не си заслужава, като имах в предвид болшинството от бъдещите родители. Естествено че има хора, които не само искат да знаят пола отрано, но и се ще да са точно определен пол. Нямам в предвид тях. Генетиката е доста сложна и фина тематика и колкото повече човек се бърка там, толкова повече проблеми се получават. Що се отнася до мъжките и женските хромозоми, тяхното съотношение, взаимодействие и т.н., не искам да ме вкарваш в спора дали яйцето или кокошката е първо/а. И като последно. Всичко каквото еволюцията е направила в природата е дълготрайно и здравословно, защото резултата не е дошъл за един ден. Не трябва с лека ръка да унищожим това. За това дали Ева е създадена от ребро на Адам, не ми се струва състоятелно. За да оправдае недоказуемото в което налага вярата, те използват умело понятието "догма". Това е твърдение на нещо, което няма как да докажеш, но си длъжен да приемеш за истина. За съжаление църквата просто е "спряла" развитието си до тези моменти. Единствено сега духовенството се възползва от творенията на "дявола" които са в резултат на науката. За сега довиждане на всички. Лек ден!

    Коментиран от #54

  • 51 Съгласен съм

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "Виж к'во":

    Именно, който иска да си вярва, благоприличието обаче, предполага ,,вярващия,, да не натрапва вярванията си, както ще бъде благоприлично, хората с различна сексуална ориентация, да не натрапват голотиите си. Паскал, Айнщайн, Фон Браун ако щеш, са живели във времена, в които на атеистите се е гледало с кръв в очите, и за да не се ,,излагат,, пред аудиторията, не са заявявали атеистичните си възгледи. Нямах представа, че звуча изтънчено, обикновенно хората, които си служат с научни способи, не търсят изтънченост, а знание......

    Коментиран от #52

  • 52 Кой ти натрапва да вярваш бе?

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Съгласен съм":

    Сега ни се натрапва джендърството и всеки който го критикува се гледа с кръв в очите. значи по твоето обяснение за Айнщайн, Паскал и т.н, че днеска тея учени и известни хора дето са джендър толерантни го правят за да не ги гледат с кръв в очите, а не че са съгласни с това? Недей да изкарваш Айнщайн, Паскал, Фон Браун и др.дето са изразявали вярата си, че са били лицемери. Това е доста мизерна инсинуация от твоя страна.
  • 53 О не не

    0 3 Отговор
    Едно е да те гледат с ,кръв в очите, за това, че търсиш истината, съвсем друго е за това, че излагаш човешките си чувства, просто няма място за сравнения. Айде потърси сега в ,гугула, ''Писмо на Айнщайн, продадено на търг'' и тогава разправяй, че съм изкарвал учените някакви си. Религиозните са заклеймявали всичко еретично, а науката е била обявена за еретична, а пък научните им способи още повече, та какви ,вярващи, са учените, след като си служат с еретични инструменти, и не, те не са лицемери, а умни хора, които са били наясно, че ще бъдат преследвани от невежите ,,вярващи,, ако изложат атеистичните си възгледи.
  • 54 И аз не поддържам

    1 3 Отговор

    До коментар #50 от "Барчо":

    намесата в генетиката, макар че може би има случаи, в които би могла да е животоспасяваща. По отношение дискусията "Наука vs. Религия" - това е спор, воден от твърде дълго време, и който не е довел до еднозначен резултат. Само че, мисълта ми е, че религията се върти основно около човека. Не обяснява защо и как се случват нещата при животните например и кое е нормално за тях. Като конкретен пример ще дам някои алигатори и костенурки, при които полът се определя от температурата на средата, в която се намират снесените яйца. А от друга страна, "третият пол" също се случва по Божията воля, ако ще го интерпретираме от религиозна гледна точка. В някои от коментарите си говориш за (разделение между) държава и църква, което само по себе си е много "евроцентристки" възглед. Може би имаш предвид разделение между наука и религия. Има държави, в които религия е основният определящ фактор (например голяма част от ислямските държави). В християнството имаме пример с времето на Инквизицията (какво "по-хубаво" от това, а?). Лек ден!
  • 55 Факт

    2 0 Отговор
    Какво означава интерсексуален? - това е човек с МЪЖКИ ХРОМОЗОМИ XY - но в отробата на майката не се е доразвил. Демек това е МЪЖ, който би могъл да се подложи на хормонална терапия.

    Коментиран от #56

  • 56 Това важи ли

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Факт":

    и за "46,xx - DSD"?
  • 57 аристотел

    0 0 Отговор
    Да им пишат за пол -ХИЕНА, те нали това животно си има и двата вида чарколяк ! Па нека да се гризат както им болния мозък ще !
  • 58 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Първия такъв е нерес сорос..
Новини по държави: