Last news in Fakti

20 Юли, 2020 14:15 2 603 0

Тежък политически пазарлък в Белград

  • сърбия-
  • правителство-
  • александър вучич-
  • ивица дачич

Президентът Александър Вучич продължава консултациите за съставяне на ново правителство

Тежък политически пазарлък в Белград - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич се срещна днес с лидерите на изборната коалиция на Социалистическата партия на Сърбия и Единна Сърбия Ивица Дачич и Драган Маркович-Палма в рамките на консултациите за съставяне на ново правителство, предаде Танюг.

По-рано Дачич каза, че коалицията е готова да влезе в новото правителство, но решението зависи от Вучич.

Дачич заяви, че е от държавен интерес да продължи сътрудничеството на Социалистическата партия със Сръбската прогресивна партия на Вучич, но ако това не стане, социалистите ще бъдат "конструктивна опозиция".

С тази среща Вучич приключва консултациите за правителство. Остава му още да разговаря с представителите на собствената си партия, допълва БТА.

Миналата седмица той се консултира с Албанска демократична алтернатива, Партията на справедливостта и помирението на Муамер Зукорлич, Сръбския патриотичен съюз /СПАС/ на Александър Шапич и Съюза на унгарците от Войводина.

Сръбската прогресивна партия на Вучич може да формира и сама правителство, защото спечели 188 от общо 250 места в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: