Last news in Fakti

21 Юли, 2020 16:28 3 821 9

Над 80 000 души са починали от Covid-19 в Бразилия

  • бразилия-
  • коронавирус-
  • пандемия

От новия вирус не успя да се предпази и политическият елит в страната

Изглежда, че в Бразилия няма признаци, предвещаващи отшумяване на коронавирусната пандемия. Това предаде Reuters. 

След като в рамките на последното денонощие в Бразилия бяха регистрирани още 632 смъртни случаи от коронавирус, общият брой на починалите от заразата нарасна  до 80 120, съобщава местното Министерство на здравеопазването. В същото време са отчетени повече от 20 000 нови инфекции. Като цяло, според официални данни, във втората най-засегната страна от пандемията има общо около 2,12 милиона потвърдени случаи на Covid-19. 

От новия вирус не успя да се предпази и политическият елит в Бразилия. В понеделник още двама министри са дали положителни проби за болестта. В допълнение към президента Жаир Болсонаро, сега са заразени четирима висши членове на неговото правителство.

Експертите смятат, че реалните числа в Бразилия са далеч по-високи, отколкото показват статистическите данни. Те критикуват, че в страната се тестват прекалено малко хора. Болсонаро подцени заразата, сякаш е „лек грип“. Десният държавен глава многократно демонстрира директен, дори физически контакт с привърженици, докато не се зарази. В момента той е под карантина. Едва в неделя Болсонаро се появи отново само на няколко метра от привържениците си в столицата Бразилия. Тогава той размаха пакет от антималарийното лекарство хидроксихлорохин над главата си, въпреки че ефектът му още не е доказан.

Социалният министър Оникс Лоренцони също обяви, че приема хидроксихлорохин, след като стана ясно, че е с коронавирус. „Вече усещам положителния ефект“, написа той в Twitter, подкрепяйки Болсонаро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барба Ганьос

    9 5 Отговор
    Ама то вирус няма

    Коментиран от #3

  • 2 Хахах

    6 6 Отговор
    Неуки мангъри.... Грип било и настинка хаха
  • 3 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Барба Ганьос":

    Нали Радев на 3ти март каза че имало два щама - та се чудя и аз ...
  • 4 Бари

    5 2 Отговор
    Егаси лъжата
  • 5 Vankata

    4 1 Отговор
    И вие като блитц почнахте само за смърт да пишете.Не бъдете като тях,ще загубите много читатели
  • 6 Рошко

    2 0 Отговор
    В Бразилия пък днес пише, че в България от 7мил на хартия, измрели 1милион овце, на кой му пука че даже сме на г***на георрсфията
  • 7 Удурма

    2 0 Отговор
    След измислицата за холокоста , корона вирусът е най-голямата лъжа за последните 100 години !
  • 8 Госあ

    1 1 Отговор
    Тъкмо по малко изсечени гори !
  • 9 А скоро и в БГ

    0 0 Отговор
    В България не отстъпват по ковидиотизъм на Бразилците. След месец-два и в България ще стане така. Тия протестиращите вече почнаха да звънят по болниците, а местата почти свършват.