21 Юли, 2020 18:52 3 363 6

Заложническа криза! Въоръжен похити автобус в Западна Украйна (СНИМКИ)

  • украйна-
  • криза-
  • заложници-
  • луцк-
  • автобус-
  • максим кривош

Центърът на Луцк е отцепен, а към гражданите е отправен апел да не напускат домовете или работните си места

Заложническа криза! Въоръжен похити автобус в Западна Украйна (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж взе между 10 и 20 пътници за заложници в минибус в западния украински град Луцк, в който живеят около 200 хиляди души. Началникът на местното полицейско управление заяви, че са се чули изстрели на мястото, но до момента не е съобщено за ранени.

Центърът на Луцк е отцепен, към гражданите е отправен апел да не напускат домовете или работните си места. Минибусът беше обграден, след произвеждането на два изстрела от него към полицаите.

Нападателят, за който се смята, че е бил подложен на психиатрично лечение, е хвърлил и граната от превозното средство, но тя не се е детонирала.

Заложническа криза! Въоръжен похити автобус в Западна Украйна (СНИМКИ)

Заложническа криза! Въоръжен похити автобус в Западна Украйна (СНИМКИ)

Въоръженият мъж е идентифициран като Максим Кривош, изглежда няма съучастници. Той е на 44 години и е роден в Русия, осъждан е два пъти по редица обвинения - кражба, измама, притежание на незаконни оръжия, и е прекарал общо 10 години в затвора.

Той заплаши, че има отделна бомба, поставена на обществено място, която може да детонира отдалеч.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви по-рано: "Поддържаме ситуацията под контрол. Професионалистите правят всичко по силите си, за да освободят заложниците. Разбирам какво се случва в момента. Осъществен е контакт с похитителя, но не мога да кажа повече подробности“.

Украински медии съобщават, че Кривош звъни от мобилните телефони на похитените и настоява за среща с журналисти. В публикации в свои профили в социални медии, той е настоявал висши държавни служители в Украйна да публикуват изявления, в които да признаят, че са терористи.

Полицаите работят за решаването на ситуацията посредством преговори.

Заложническа криза! Въоръжен похити автобус в Западна Украйна (СНИМКИ)

Вчера на пазар в Киев бяха обезвредени две бомби след анонимен сигнал, беше съобщено и за експлозия в кафене в украинската столица, но без жертви и пострадали.

Полицията в Киев проверява информация и за вероятни експлозиви на площад край метростанция в близост до пазара, но не е ясно дали случаите имат връзка с Кривош.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И кво

    5 1 Отговор
    иска? Сигурно иска Петлюра да възкръсне...
  • 3 Хауърд Лъвкрафт

    2 4 Отговор
    Ако това беше станало в Русия, досега да са изравнили мястото с ракети и вече да се хвалят за поредните унищожени терористи от ИД .

    Коментиран от #4

  • 4 Гошо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хауърд Лъвкрафт":

    Ако беше в Русия вече тоя щеше да е арестуван или ликвидиран при оказване на съпротива ,а заложниците при психолог
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Превърнаха соррсидите я първо в катун, сега е терористичен катун!!!
Новини по държави: