Last news in Fakti

22 Юли, 2020 08:22 2 878 4

Щастлива развръзка! Въоръженият похитител на автобус в Украйна беше задържан

  • луцк-
  • украйна-
  • автобус-
  • заложници-
  • максим кривош

По-рано през деня центърът на Луцк беше отцепен, към гражданите беше отправен апел да не напускат домовете или работните си места

Щастлива развръзка! Въоръженият похитител на автобус в Украйна беше задържан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж взе между 10 и 20 пътници за заложници в минибус в западния украински град Луцк, в който живеят около 200 хиляди души.

В последствие терористът беше задържан, след като силите за сигурност щурмуваха автобуса, съобщиха световните информационни агенции.

По време на операцията избухна взрив, чуха се изстрели. Всички заложници са живи и са освободени, заявиха от полицията.

По-рано през деня центърът на Луцк беше отцепен, към гражданите беше отправен апел да не напускат домовете или работните си места. Минибусът беше обграден, след произвеждането на два изстрела от него към полицаите.

Нападателят, за който се смята, че е бил подложен на психиатрично лечение, хвърли и граната от превозното средство, но тя не се детонирала.

Въоръженият мъж е идентифициран като Максим Кривош, изглежда няма съучастници. Той е на 44 години и е роден в Русия, осъждан е два пъти по редица обвинения - кражба, измама, притежание на незаконни оръжия, и е прекарал общо 10 години в затвора.

Преди неговото задържане той заплаши, че има отделна бомба, поставена на обществено място, която може да детонира отдалеч.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски:

"Поддържаме ситуацията под контрол. Професионалистите правят всичко по силите си, за да освободят заложниците. Разбирам какво се случва в момента. Осъществен е контакт с похитителя, но не мога да кажа повече подробности“.

Украински медии съобщават, че Кривош звъни от мобилните телефони на похитените и настоява за среща с журналисти. В публикации в свои профили в социални медии, той е настоявал висши държавни служители в Украйна да публикуват изявления, в които да признаят, че са терористи.

Полицаите работят за решаването на ситуацията посредством преговори.

Вчера на пазар в Киев бяха обезвредени две бомби след анонимен сигнал, беше съобщено и за експлозия в кафене в украинската столица, но без жертви и пострадали.

Полицията в Киев проверява информация и за вероятни експлозиви на площад край метростанция в близост до пазара, но не е ясно дали случаите имат връзка с Кривош.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Украйна и Русия

    0 3 Отговор
    са като фабрики за убийци. Всеки мъж, който е отдал военна служба е нож с две остриета , ще брани родината, което е достойно но ако в мозъка нещо прещракне имаме налице опасен индивид. Знае ли се колко такива мъже се разхождат недоволни от живота, които могат в отчаянието си да реагират с военна тактика срещу сънародниците си?
  • 2 Белия зъб

    9 0 Отговор
    Ма разбира се че е руснак. Просто няма начин. Само дето името Максим Кривош по ми мяза на унгарско. И другото което е - този терорист си е гражданин на Украйна !
  • 3 Монгомъри

    4 0 Отговор
    Последни заложник вече излязъл от автобус,-и ТОГАВА с гръм и трясък
    пристигат укроспецове,имитирайки
    пълно и победно край на операцията по освобождаване на заложници.СБУ дори гръмнаха няколко шумови бомбички за да засилят шумен успех!Цирк!Цирк!Цирк!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Не е задържан

    0 0 Отговор
    Не е задържан , а сам се е предал ...задържането е филмирано клипче ...за самочувствие на СБУ / Служба Безпеки Украини /.
    Хохлятата са си циркаджии.
Новини по държави: