Last news in Fakti

22 Юли, 2020 10:11 1 678 6

Камарата на представителите одобри проектобюджета за отбраната на САЩ

  • сащ-
  • отбрана-
  • пентагон

Проектобюджетът на стойност 740 милиарда и 500 милиона долара беше подкрепен от общо 295 конгресмени, а 125 се обявиха против

Камарата на представителите одобри проектобюджета за отбраната на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати одобри проектобюджет за отбраната за следващата финансова година (започваща на 1 октомври), който задължава правителството да засили санкциите срещу газопроводите „Северен поток 2“ и „Турски поток“, предаде ТАСС.

Проектобюджетът на стойност 740 милиарда и 500 милиона долара беше подкрепен от общо 295 конгресмени, а 125 се обявиха против. 

В документа са предвидени допълнителни мерки по отношение на чужденци, които съдействат за изграждането на двата газопровпда

Часове преди приемането на проектобюджета Белият дом обяви, че Тръмп ще наложи вето заради някои негови клаузи, включително за преименуването на военни бази и ограничаване на използването на средства за Афганистан, отбелязва Асошиейтед прес.

Тази седмица Сенатът трябва да одобри своята версия на проекта. След това ще бъде свикана комисия, която да договори подробностите по двата проекта. Целият процес обикновено продължава до есента или началото на зимата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    4 8 Отговор
    Мурзилките пак с памперси.!!!
  • 2 no name no face no number

    4 5 Отговор
    И там препират едни пари за едни хора както навсякъде
  • 3 пълно безумие

    2 1 Отговор
    Тия напечатали толкова долари колкото и ЕС дето ги делиха сега. 750 милиарда !

    Коментиран от #5

  • 4 оня с коня

    2 3 Отговор
    Русия така и не се научи да печата Рубли както Американците печатат Долари и е принудена да СВИВА Военния бюджет.НЯКОЙ ХУБАВ ДЕН обаче...може пък и да ги споходи Щастието,щото така със стягане на Колана не е работа!:)
  • 5 Китаец от Сибир

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "пълно безумие":

    Реално САЩ като процент от икономиката заделят по-малки пари от колкото заделя русия.
  • 6 Варна

    1 0 Отговор
    И сега селянина от Банкя ще го спре за да полечи подкрепата от Х. Мустафа. А Булгартрансгаз ще инкасира поредните загуби и ще трябва да уволнява работници. Тези работници плащат данъци, инвестират в жилища, образование и т.н. и т.н. Всчико това ще приключи в наш ущърб благодарение на това, че селяндура от Банкя иска да оцелее на всяка цена.