24 Юли, 2020 18:51 1 631 1

Виетнам забранява вноса на диви животни

  • виетнам-
  • коронавирус-
  • пазар-
  • диви животни-
  • животни-
  • внос-
  • забрана

Природозащитни организации приветстваха решението на виетнамските власти

Виетнам забранява вноса на диви животни - 1
Снимка: Shutterstock

Виетнамските власти обявиха, че забраняват вноса на диви животни и ще затворят пазарите за продажбата им. Причината са опасенията от възможно предаване на болести от такива животни на хората, както например се предполага, че е станало с новия коронавирус, предаде БТА, цитирайки AP.

Подписаната от премиера Нгуен Суан Фук заповед предвижда да бъде забранен вносът на всякакви диви животни, без значение живи или мъртви, както и на яйца и ларви от подобни животински видове. Завишават се и наказанията за престъпленията, свързани с подобна търговия.

Виетнам е популярна дестинация за стоки, свързани с дивата природа. Често пъти това са застрашени животински видове, които се използват после в традиционната виетнамска медицина и кухня. Тези мерки бяха предприети в контекста на повишеното обществено внимание върху здравните рискове от търговията с диви животни с оглед на това, че за коронавируса, с който в момента светът се бори, се предполага, че се е прехвърлил именно от такива животни върху човека. Природозащитни организации приветстваха решението на виетнамските власти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    2 2 Отговор
    Мисля, че за медицински нужди би трябвало да се използват, жалко за тяхната кухня но ще свикнат те са корав народ toi yeu Viet Nam vinh vien