Last news in Fakti

27 Юли, 2020 20:47 1 832 12

Проучване! Тръмп изостава от Байдън в президентската надпревара с 10 пункта на национално ниво

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Резултатите също така показват, че 4% от вероятните избиратели все още не са решили кого да подкрепят, докато други 4 на сто заявиха, че биха предпочели да гласуват за друг кандидат

Проучване! Тръмп изостава от Байдън в президентската надпревара с 10 пункта на национално ниво - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изостава от предполагаемия си съперник от Демократичната партия - Джо Байдън с 10 пункта на национално ниво в президентската надпревара през 2020 г., показват резултати от последно проучване на CBS News/YouGov, оповестени в понеделник.

Според проучването Тръмп се радва на подкрепата на 41% от вероятните избиратели в САЩ, докато Байдън е подкрепен от 51%.

Резултатите също така показват, че 4% от вероятните избиратели все още не са решили кой да подкрепят, докато други 4% заявиха, че биха предпочели да гласуват за друг кандидат.

Според друга неотдавнашна анкета, за която информира миналия петък ABC News, Джо Байдън има лека преднина пред Доналд Тръмп, като 279 т.нар. "електорални гласове" биха отишли в подкрепа на кандидата на Демократическата партия, а 187 републикански "електорални гласа" за Тръмп. За да бъде осигурена победата на даден кандидат за президент, трябва да бъдат събрани минимум 270 електорални гласове.

В цитираното от ABC News проучване се посочва, че федералните щати, които тласнаха Доналд Тръмп към победата на изборите през есента на 2016 г. - Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, понастоящем са склонни да подкрепят кандидата на Демократическата партия. Отбелязва се обаче, че тази предизборна картина може значително да се промени през следващите 100 дни преди самото гласуване в началото на ноември.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мечо

    4 11 Отговор
    тос всяка седмица превежда правитеството му пари грантове на прокопиев и огнян донев и огнян стефанов и христо иванов боикикев пинокио сас луюбезното садеиствие на васил бошков и цветан василев бг мадоф крадеца от бел град

    Коментиран от #6

  • 3 Инспектор Пикачу

    16 4 Отговор
    Бе то й предния път никой нямаше да гласува за него ,а той спечели ,както тука никой никога не е гласувал за Герб пък все те печелят...колко ли мандата ще откара Доката нз
  • 4 Отвратен

    27 4 Отговор
    Абе то и в България Б.Б е с най-висок рейтинг според стъкмистиката, амаааа народа мисли друго!
  • 5 дебелан харалан

    20 0 Отговор
    Най-вероятно президент на САЩ ще стане .... ВИНЕТУ!
  • 6 мачкай

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Евала мечо, не спирай да се гавриш с болшевишката из.мет
  • 7 123

    9 6 Отговор
    В момента борбата е между китайските и руските хакери, кой ще назначи следващия президент
  • 8 Малко напротив

    18 2 Отговор
    Отново лъжи в тия "изследвания". Хората в САЩ твърдят обратното. Масово са про-Тръмп, защото той беше постигнал много за американците преди вируса и чудесно знаят това. Сорос може да плати изследванията, но не може да купи хората.
  • 9 човек

    12 1 Отговор
    Изостава,ама друг път.
  • 10 В.В.П.

    4 6 Отговор
    ТРоМП Е КРЪГЪЛ ГЛУПАК,А ДЖО Е ПСИХОПАТ....ДИЛЕМА ЗА ЯНКИТЕ....НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ Е ,У ДОМА...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 барчо

    9 1 Отговор
    Чудя се защо да се кандидатира човек за президент на държава в която на практика не е президент, а чучело с което се гаврят силните на деня ако не и изпълняваш всички желания. Тези които организират афроамеритата да унищожават всичко по пътя си като хуни само и само Тръмп да не спечели си мислят, че след като те спечелят ще могат да рестартират и да върнат всичко по старому. Размириците придобиват все по-големи размери, като вече тук там се употребява и оръжие от размирниците.