Last news in Fakti

28 Юли, 2020 08:45 4 895 5

Как гигант обира малки компании

  • amazon-
  • иновации-
  • компании

Разкрития за практики на Amazon

Как гигант обира малки компании - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Amazon беше обвинена, че изземва идеите на стартиращи компании, съобщи The Wall Street Journal.

Представители на компанията често се срещат със стартиращи компании. Идеите са намиране на договори.

Срещите са за покупка на малката компания или инвестиции. Когато получи достъп до информацията за продукта на компанията, гигантът директно започва да го произвежда като свой.

Така стартиращата фирма не е способна да се конкурира с услугата на Amazon. Представители на DefinedCrowd разкриват, че от компанията са инвестирали в тях.

Малко след това от там са представители свой продукт за изкуствен интелект, копие на идеята на компанията. Около двайсет предприемача са известили медиите за подобни практики.

 Служители  на Amazon твърдят, че компанията толкова много търси иновации, че понякога не може да се въздържи да разработва нови модели, макар и те да са конкурентни на стартъпи, в които инвестира гиганта.

Вече имаше разкритие, че от компанията използват данните от магазини в платформата, за да проучват кои са най-търсените продукти и да произвеждат подобни модели.

Изобретатели са представяли свои технологии на Amazon, след което комуникацията е спирала и те са откривали идеите си в нови продукти на компанията, като в момента се водят дела за нарушаване на патенти.

Представители на американското правителство вече наредиха на представителите на пет големи компании да свидетелстват за практиките на своите компании в тази сфера


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    18 1 Отговор
    Амерски подход към бизнеса..
  • 2 ИСТИНАТА

    10 1 Отговор
    ИСТИНАТА ! ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА ! ДИГИГАЛНИ РОБИ ! ТОВА Е ИСТИНАТА !
  • 3 Стрико Дончо

    4 1 Отговор
    В монополното кибер-финасово робство в действие, ГЕПЕНЕТО му е майката!
  • 4 Бай Онуфри

    5 2 Отговор
    За земята на индианците няма да питам!
  • 5 Хасан

    6 0 Отговор
    Ами Амазон е ракова клетка ..освен на собственика си никому ненужна преколемс голяма компания