Last news in Fakti

28 Юли, 2020 10:09 1 819 1

САЩ са подслушвали Асандж

  • сащ-
  • адвокат-
  • джулиан асандж

Това твърди неговият адвокат

САЩ са подслушвали Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Адвокатът на Джулиан Аасандж заяви, че той е бил подслушван от САЩ, съобщи The Wall Street Journal.

Съдебно заседеание се проведе в Мадрид през вчерашния ден. Адвокат Балтазар Гарсон заяви, че и самият той е бил подслушван.

Той твърди, че това е станало по време на среща с предходния еквадорски президент Рафаел Кореа. Държавният глава даде разрешение на Асандж да остане в посолството на Еквадор в Лондон.

Смята се, че зад подслушването стои испанска компания, работеща с различни агенции. Гарсон твърди, че американското правителство иска да осъди неговия клиент, защото е разкрил тайни от обществено значение.

Основателят на Wikileaks напусна посолството през миналата година. Той стои зад масиран теч от информация на американското разузнаване.

Асандж е задържан във Великобритания, като на този етап страната не разкрива дали ще го изпрати към американската страна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    8 0 Отговор
    Асандж е герой,а не еврейския сатанински плъх Магницки или Немцов.