Last news in Fakti

29 Юли, 2020 07:27 1 336 9

Байдън обеща да се бори срещу расовото икономическо неравенство

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Демократът направи това изявление в родния си град Уилмингтън, където представи инициативата си като четвъртата и последна част от програмата си за съживяване на засегнатата от коронавируса американска икономика

Байдън обеща да се бори срещу расовото икономическо неравенство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на демократите Джо Байдън обеща да се бори срещу расовото икономическо неравенство в Съединените щати с милиарди долари федерална подкрепа за бизнес инициативите на малцинствените групи и с програми за достъпни жилища, съобщи Ройтерс.

Байдън направи това изявление в родния си град Уилмингтън, където представи инициативата си като четвъртата и последна част от програмата си за съживяване на засегнатата от коронавируса американска икономика.

Икономическият план на кандидата на демократите предвижда инвестирането на трилиони долари в производство и иновации, чиста енергия и грижи за децата. Критиците от страна на републиканците казват, че планът ще доведе до по-високи данъци.

Байдън обаче досега оказва отпор на предложенията за по-агресивни мерки срещу расовото икономическо неравенство, каквито предлагат някои в собствената му партия, като репарации за потомците на чернокожи роби или "детски бонове", които ще осигурят за всяко новородено финансирана от правителството инвестиционна сметка. На тези предложения Байдън отговори, че подкрепя по-нататъшното им проучване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байдън

    4 0 Отговор
    Най- много да пробва пак с Урките и да види новия буривестник с ядрения реактор отблизо 😂
  • 2 Грейс

    15 0 Отговор
    Ще уволняват кадърните бели и ще назначават мързеливи и неуки от малцинствата. Ех, какво икономическо чудо ще са САЩ!

    Коментиран от #8

  • 3 Пази боже да стане

    9 0 Отговор
    Ами 'малцинствените групи' са бедни от мързел и 'бизнес инициативите' им се свеждат до продване на дрога, проституция, и да станат рапъри. Щяли да им дават по евтини жилища, влогове за деца ... т.е. ще ги научат да работят още по малко. Тия демократи толкова ли не проумяха че ако даваш средства без насрещна работа култивираш мързел.
  • 4 Полит интрижки

    5 0 Отговор
    Демократите се мазнят на мързеливите малцинства за да гласуват за тях. След това едва ли са толкова глупави за да го осъществят. Ако пък стане - америка ще стане ЮАР.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    3 0 Отговор
    Това двупосочно ли ще е? В смисъл, ако негър е по-богат от мен, аз ще съм пострадалия от неравенството, нали?! Е, Байдънето ще ме защити ли с някой друг милион, за да се изравним?

    Коментиран от #9

  • 6 Грейс

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Полит интрижки":

    Е резултата го виждаме и тук при нас, нали от там го внесохме.
  • 7 Българина

    5 0 Отговор
    А срещу расовото неравенството в НБА, НХЛ, Кърлинга, Ски дисциплините? А защо по дяволите крема за лице и ръце е бял? А зашо тоалетната хартия е бяла? Нека всичко да е черно!!!! Да те ба май ката ю де ска
  • 8 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    Не бе, даже да назначава маймуните те нали трябва да ходят на работа все пак. Щял да ходи сутрин да ги дига от леглата и да ги праща лично на работа.
  • 9 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Автоматично отиваме с теб при Опра и Майкъл Джордан и им вземаме половината от общите им пари. Трябва да сме равни все пак.