Last news in Fakti

30 Юли, 2020 13:46 4 173 4

Австрия изпадна в най-дълбоката рецесия след ВСВ

  • австрия-
  • рецесия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • бвп

През второто тримесечие на 2020-а БВП на страната е намалял с 12,8 процента

През второто тримесечие на годината Австрия изпадна в най-дълбоката рецесия след Втората световна война поради ограничителните мерки, които бяха въведени, за да се спре разпространението на коронавирусната пандемия. Това предаде Reuters.

Според актуална оценка на австрийския Институт за икономически изследвания (Wifo), през второто тримесечие на 2020-а брутният вътрешен продукт (БВП) на страната е намалял с 12,8 процента в сравнение със същия период на предходната година. Една от главните причини за това е, че мерките за ограничаване на разпространението на коронавирусната пандемията са довели до значителен спад на потребителското търсене. За сравнение, през първото тримесечие БВП се е свил с 10,7 процента.

Наблюдава се значително намаляване на добавената стойност в областта на туризма, транспорта, търговията, изкуството и развлеченията. В съответствие с международната среда, вътрешната промишленост и износът също отчитат спад. Според доклада на Wifo, устойчиви на кризата са IT секторът, кредитирането и застраховането, недвижимите имоти, както и публична администрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУКОВ МАРШ

    13 4 Отговор
    ЕС пред разпад, 90% лъжа за прехваления коронавирус, погрешната имигрантска политика, самонадеяноста на правителството и последните грешни решение са свързани с австрийската рецесия
  • 2 Тиква с Каскет

    16 2 Отговор
    Да дойдат австр(ал)ийците тук, да видат къв растеж съм постигнАл.

    Коментиран от #3

  • 3 бл.134 в Зап. парк

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тиква с Каскет":

    Не ми дреме ! Пожелавам им да се разпаднат и криза като след края на ПСВ

    Коментиран от #4

  • 4 Цървулче

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "бл.134 в Зап. парк":

    Кво да ти дреме,като лапаш паламарки по цял ден!