30 Юли, 2020 17:48 2 200 11

Българин с коронавирус вдигна на крак полицията и здравните власти в Кипър

  • кипър-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Според протокола на здравеопазването той трябва задължително и незабавно да бъде поставен под 14-дневна карантина

Българин с коронавирус вдигна на крак полицията и здравните власти в Кипър - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Българин с положителен тест за коронавирус вдигна на крака днес полицията и здравните власти в Кипър, след като избяга от задължителната карантина и се укри. Обществеността бе алармирана за опасния случай и призована да помогне в издирването му.

Нашият сънародник е пристигнал в град Пафос в понеделник, 27 юли, и при проведения тест на летището е диагностициран с положителен резултат за коронавирус. Според протокола на кипърското Министерство на здравеопазването той трябва задължително и незабавно да бъде поставен под 14-дневна карантина.

Българинът е обявил, че ще пребивава в дома на свой приятел, също наш сънародник. Заразеният обаче не е открит на посочения адрес, когато екипът за епидемиологично наблюдение извършва проверка. Приятелят му отказва съдействие.

Веднага са сигнализирани полицията и здравните служби.

Кипърските власти обявиха случая за сериозен, тъй като носителят на вируса се движи свободно из града и застрашава общественото здраве.

След продължилата няколко часа полицейска акция в ранния следобяд днес българинът бе открит, съобщиха за БНР от пресцентъра на полицията в Кипър.

Преди нашия сънародник властите издирваха и намериха индиец, също положителен за коронавирус и също избягал от карантината, в град Лимасол.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак измислици,

    1 4 Отговор
    пак грипа е корона вирус!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антимилиционер

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пак измислици,":

    Лятото ли, милиционер??

    Пий цианкалий да се отървеш.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор
    Пак глупости 😁 може да е бил ЕКСКУРЗИЯ СИБИР и после в Кипър ,ще има логика може би....Стига сте стресирали хората , имам приятелка в болницата жената ми каза няма нито един болен с корона.А ни зобират че бройките всеки ден се увеличават.
  • 7 Чепатия чеп

    5 0 Отговор
    Пребийте го с яка тояга
  • 8 гост

    4 2 Отговор
    Циганинът е пътувал от Варна за Ларнака. в САМОЛЕТА Е ИМАЛО ДОСТА ПЪТНИЦИ БЕЗ ТЕСТ ЗА КОРОНА ВИРУС. ЗАЩО СА ГИ ПУСНАЛИ НА ЛЕТИЩЕ ВАРНА В САМОЛЕТА- СЕГА ВСИЧКИ ПЪТНИЦИ ЩЕ ЯДАТ ХУРКАТА!!!

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пенсионер 200

    2 0 Отговор
    Така се действа, а Кра.унестия пусна манг.лите да заразяват БГ срещу хвърчаща декларацийка. Затова той ще си плати! Твърдо ОСТАВКА! И ПАРЛАМАТА ДА СЕ РАЗПУСНЕ!
  • 11 Христо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    ''Пристигащите от България в Кипър след 29 юни задължително трябва да предоставят отрицателен PCR тест за коронавирус, направен до 72 ч. преди пътуването. Пътници, които не предоставят резултат от изследването, задължително ще бъдат тествани при кацане в Кипър, като разходите за теста и за настаняване в хотел до излизане на резултата са за сметка на пътника. Задължителното е и попълването на декларация и здравна бланка преди полет.''