Last news in Fakti

30 Юли, 2020 20:41 5 813 79

Напрежение! Руснаците, задържани в Беларус, вероятно са подготвяли терористични актове

  • беларус-
  • русия-
  • терористи-
  • евгений пригожин-
  • вагнер

"Вагнер" е частна военна компания, свързвана с Евгений Пригожин - руски бизнесмен, обвинен в САЩ за намеса в президентските избори през 2016 година

Напрежение! Руснаците, задържани в Беларус, вероятно са подготвяли терористични актове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тридесетте и двамата руснаци от частна военна компания, смятана за близка до Кремъл, които бяха задържани в Беларус, са заподозрени от беларуските власти, че са подготвяли терористични актове с приближаването на беларуските президентски избори, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. 

"Задържаните са заподозрени, че са подготвяли терористични актове на територията на Беларус", каза днес пред медиите държавният секретар на Съвета за сигурност на Беларус Андрей Равков. Той потвърди информациите на медиите, че около 170 други заподозрени се издирват.

Вчера беларуският Комитет за държавна сигурност /КГБ/ съобщи, че край Минск са задържани 32-ама бойци от руската частна военна фирма "Вагнер", а в южен район на страната е задържано още едно лице. Те са обвинени в заговор за дестабилизирането на Беларус преди президентските избори на 6 август, на които настоящият държавен глава Александър Лукашенко се готви да спечели шести пореден мандат.

Лукашенко обвини вчера Русия, че се опитва да се намеси в изборите. "Необходимо е незабавно да бъдат запитани съответните руски структури какво става", каза Лукашенко.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди днес, че 33-ма руски граждани са задържани в Беларус, като подчерта, че не разполага с информация те да са извършили нещо нередно, за да бъдат задържани. Песков окачестви обвиненията към Москва като "нищо повече от инсинуация".

Равков обяви, че понастоящем на територията на страната пребивават до 200 въоръжени наемници. "Издирванията продължават. То е като да търси игла в копа сено", каза той .

"Вагнер" е частна военна компания, свързвана с Евгений Пригожин - руски бизнесмен, обвинен в САЩ за намеса в президентските избори през 2016 година. Смята се, че бойци от "Вагнер" се сражават като наемници в Източна Украйна, Сирия и Либия.

ТАСС цитира съобщението на беларуския следствен комитет, според което задържаните руснаци са заподозрени в организирането на масови безредици, без да се споменават терористични актове. В беларуското външно министерство бил поканен и.д. посланик на Украйна с цел да потвърди дали задържаните са участвали в бойни действия "на територията на Донецката и Луганската област в Украйна".

Ройтерс се позовава на беларуската агенция Белта, според която властите в Минск подозират, че съпругът на кандидатката за президент Светлана Тихановская е свързан с групата задържани наемници. Към популярния опозиционен блогър Сергей Тихановски, който е в затвора, е предявено обвинение в подстрекателство към бунтове.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛесноЕДаСиПрост ЕООД

    54 38 Отговор
    Днес стана тежка катастрофа на аутобан А8 в Германия. Заподозряна е Русия. Иска да подкопае международното одобрение за германските магистрали и да въведе ограничение на скоростта по тях.

    Коментиран от #44

  • 2 Щирлиц

    39 20 Отговор
    Аман от глупостите които пишете!! Друга глупост не можа ли да си изсмучеш от пръстите?!!

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 до автора

    51 21 Отговор
    Ти с пропаганда ли се занимаваш, поръчки ли изпълняваш. Или искаш да доведеш до хората някаква обективна информация до хората. Истината е, че това са хора от частна военна организация. Те са заминавали на мисия в друга държава. Използвали са Беларус като транзитна държава. Не са се крили, били са с военно облекло. И най важното-носели са пари, които се използват в Йордания. И още по важно има и то е, че се появи и началника(собственика) на тази група. И той представи редовен договор, сключен с друга държава за охрана на важен енергиен обект. Господине, защо всички тези неща не ги казваш. Защо преследваш някакви други цели. Защо плюеш на достойнството си. Защо смяташ нас за глупави.

    Коментиран от #16, #39

  • 5 айсиктир

    37 15 Отговор
    Изясни се, че не са от Вагнер. Поднасяйте днешна информация, а не вчерашна. И всичко това са предизборни номера на хитреца Лукашенко.
  • 6 Behemoth

    21 11 Отговор
    Леле тоя се подсигурява....негови хора са се свързали с тия и после ги арестуват уж чи опозицията ги е извикала ...въпроса е дали Путин не му е писнало от тоя ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сандо

    24 9 Отговор
    Били особено подозрителни - не пиели!Няколко дни ще ни облъчват с тази история.Когато нещата се изяснят - може и да ни информират.Ако със същата стръв ни разказваха и за задокеанските ЧВК,цена нямаше да имат.Още повече,че наксоро едни юнаци загинаха в Украйна и се вдигна доста шум,а единия беше американец.

    Коментиран от #10, #72

  • 9 Иванушка сибирский воИн

    17 6 Отговор
    Руски наемници са ,но са се дислоцирали за ретранспорт към Африка !
    А Батя зассьот яко !
  • 10 Руското знаме е пародия

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    А вот птавда подозрительно ,русские да небухают ....
  • 11 ужас

    5 5 Отговор
    МИНСК, 30 июл - РИА Новости. Задержанная под Минском группа россиян должна была еще 25 июля вылететь в Стамбул, заявил посол РФ в Белоруссии Дмитрий Мезенцев.
    "Россияне, прибывшие в санаторий "Белорусочка" под Минском, были вынуждены это сделать в связи с тем, что опоздали на рейс из Национального аэропорта столицы республики, направляясь транзитом в третью страну. Они намеревались вылететь из Минска в Стамбул 25 июля и не полагали находиться в республике сколь бы то ни было продолжительное время, а много позднее планировали вернуться в российскую столицу из другого государства также самолетом, минуя территорию Беларуси", - говорится в заявлении Мезенцева, опубликованном на сайте посольства.
  • 12 Алфа Вълкът

    14 22 Отговор

    До коментар #2 от "Щирлиц":

    Истината е глупост? Подготвяли са втори майдан руските тикви за да могат да навлязат и в Беларус. Ама на Лукашенко тия номера са му по познати и отколкото на ПУТИн.

    Коментиран от #40, #71

  • 13 Кат Русия няма втора

    15 17 Отговор
    Преди Путин обясняваше как тези 30 000 войници без опознавателни знаци които превзеха Крим не били от руската армия. По късно ги награди с орден за присъединяването на Крим и ги нарече вежливи хора. И всички русофили у нас цвилеха от възторг. Сега всички русофили са на амбразурата и защитават Русия и Путин.

    Коментиран от #42, #43

  • 14 Фарадей

    15 10 Отговор
    Най мразената дьржава в САЩ Когато чуят за Русия крьв пикаят Нашите американски гадини повтарят една мрьсна льжа Руснаците няма никога да атакуват руснаци В една почти сродна дьржава Заедно в сьюз военно сьщо културно икономически Кой западни медий писаха СНН или Ройтер Дайте информация не льжете читателите

    Коментиран от #19

  • 15 chi

    11 6 Отговор
    Глупости! Пиар акция на Лукашенко. Журналистите, малко по яваш!
  • 16 Копейкин

    13 8 Отговор

    До коментар #4 от "до автора":

    Това ли спуснаха на тролската армия на "Готвача " :)))) Много тъпо .
  • 17 Кат Русия няма втора

    14 10 Отговор
    Някой да обясни защо руска частна армия не излита директно от Русия за там където е тръгнала да се бие. А вместо това се промъкват като партизани в съседен Беларус.

    Коментиран от #20

  • 18 Сензация в Галош.бг

    3 2 Отговор
    Заедно в сьюз военно сьщо културно икономически Кой западни медий писаха СНН или Ройтер Дайте информация не льжете читателите
  • 19 Алфа Вълкът

    8 12 Отговор

    До коментар #14 от "Фарадей":

    Русия е третата най-мразена държава в света и най-мразената от страните с които граничи.

    Коментиран от #76

  • 20 ужас

    12 6 Отговор

    До коментар #17 от "Кат Русия няма втора":

    Хората го обясниха. Защото в Русия заради пандемията. От Русия има полети само за Кипър и Малта. Лукашенко не признава пандемията и не е забранил никакви полети.

    Коментиран от #21

  • 21 Кат Русия няма втора

    9 8 Отговор

    До коментар #20 от "ужас":

    Ха Ха ха. На славната руска армия са и сложили забрана да лети и да воюва в чужди държави. Само Американците са го направили това. И те горките се крият като партизани в съседните държави.
    .

    Коментиран от #22

  • 22 Гаргов

    9 9 Отговор

    До коментар #21 от "Кат Русия няма втора":

    Никаква руска армия не са. Руската армия където трябва да отиде отива без някой да може да я спре. Справка Берлин, Донбас, Крим, Сирия , Либия, Венецуела.

    Коментиран от #24

  • 23 Кристиян Вигенин

    10 10 Отговор
    Помпейо навести Беларус преди месец и руснаците почнаха да въртят мръсните си номерца.Батката вече гледа на Запад и Плешивото Кремълско Запъртъче,пикае природен газ от яд.Иначе до вчера бяха "съюзна" държава.Същият нескопосан опит направиха и в Черна Гора,но и там се провалиха безславно.

    Коментиран от #65

  • 24 Кат Русия няма втора

    17 9 Отговор

    До коментар #22 от "Гаргов":

    Тя руската армия и в Добруджа се беше появила през 1916г. но там я посрещна генерал Иван Колев с българската конница и ги би като маче у дерек. Това е цитат от славния генерал Иван Колев-„Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!“

    Коментиран от #35

  • 25 Траурна агенция

    5 4 Отговор
    Добре де разбрахме.Имали са билети за полет който са изтървали.Всичко е ясно.След мизериите които щяха да направят щяха да избягат в Африка.Беларусите излязоха корави хора.Утре Беларус като каже че иска в ЕС и НАТО Путин пак ще хока САЩ че ги обграждат
  • 26 ърли

    2 2 Отговор
    вий ко убеждавате ме че тез глупаци не са имали план б в случай че ги надушат ли ??
    нали ще ги спукат от бой и ще ги направят да изчезнат ония диваци
  • 27 Тони Мигусмукару

    5 6 Отговор
    Това само по себе си една голяма простотия,Абсурд на абсурдите...вие изобщо как си я пеедствяте тази работа бе кукувици!!Руснак срещу Руснака...глупости ама глупости
  • 28 ърли

    3 2 Отговор
    лукашенко май не ще да го обединяват чак така и хорицата в кремъл гледат да ускорят процеса по пенсионирането му
  • 29 Дедовия

    10 4 Отговор
    Долна лъжа, зелените човечета са били на екскурзия за риба! Жужето иска спретне номер на стария КГБеец Лукашенко но тука се о.с.р.а яко!
  • 30 мда

    1 2 Отговор
    Потвърдено е ! Всеки е носел по две атомни бомби в джобовете ! Казали са, че са за лично ползване. В левият джоб са били хирошимки, в десния нагазакита.
  • 31 Кат Русия няма втора

    6 2 Отговор
    Няма много коментари от русофилите.Чакат руснаците официално да обявят Беларус за фашисти, както направиха с Украйна и тогава ще започнат да пишат за беларуските фашисти как тормозели беларуските руснаци. И да викат слава на беларуските опълченци.

    Коментиран от #49

  • 32 Политолог

    7 3 Отговор
    Лесно е да си прост и русофил, Има ли мръсна операция с военни, търсете Русия-Империя на злото
    Има ли съседна държава на Русия да се обичат и да са в добри отношение
    След Украйна е ред на Беларус

    Коментиран от #41

  • 33 Опреснете си инфото

    3 3 Отговор
    То те не са задържани с нищо, с какво, с презервативи ли са подготвяли терористични актове? И защо 32? Пълни глупости! Вече го преквалифицираха, че били подготвяли безредици.Нещо мътят в Беларус, но какво е.

    Коментиран от #34

  • 34 Дедовия

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Опреснете си инфото":

    Били са с въдици и няколко гранати за риба! Снайперите са били за защита срещу мечки тигри и т.н....!Понимаеш
  • 35 кажи

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Кат Русия няма втора":

    А какви и колко жертви е имало?
  • 36 генералисимус Чан Кайшъи

    1 4 Отговор
    Ало, квичащите по кръстовищата, протестирайте срещу Пухлер и му искайте оставката. Може и на Тръмп да поискате. Да сменят и системата с първобитно-общинен строй. Станахте смешни.
  • 37 Docenta

    1 3 Отговор
    Путин е путьо
  • 38 Максим

    2 2 Отговор
    Доста евтин трик от стана на Лукашенко. За проблемите си с опозицията да обвини Русия. Задържаните са обвинени в заговор и дестабилизация на република Белорус. А подозренията са, че не са пиели и пушели, лягали са си в 22 часа. От оръжията им, които показаха по белоруската телевизия се видяха само няколко презерватива(не е шега, а факт, руски паспорти, суданска валута, американски долари и презервативи) Руски експерти обясняват, че между Русия и Белорус има старо споразумение, по което руски военни от частни армии пъуват от Белорус с частни линии до страни, в които Русия няма открити авиолинии. Те минават само през Белорус и не носят никакво оръжие.

    Коментиран от #63

  • 39 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "до автора":

    Не може авторът да каже споменатата от Вас информация защото ще излезе от типичната Западна схема за всичко, което се случва по света да се обвинява Русия. А такава смелост ще се отрази на получаваното му възнаграждение.
  • 40 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Втори Майдан са подготвяли руснаците? Че първия Майдан го спретнаха в Киев американците, Байден държа реч на площада, а външният министър на САЩ-Виктория Нуланд раздаваше демократични бисквити. Представяш ли си какъв шум би се вдигнал, ако в някоя държава по света, на протести срещу законната власт Лавров например налива водка на хората по площадите?
  • 41 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Политолог":

    Да се обичаш можеш ти със съседа си. В международните дипломатически страни обикновено не се говори за обич и други еуфорични чувства.
  • 42 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кат Русия няма втора":

    По време на присъединяването на Крим към Русия, в руската база там има 20 000 войника. Също толкова са се числили и в украинската армия в Крим. Или забравяш, че по договорености с украинската държава, Русия има функционираща военна база в Крим? На военните от украинската армия след присъединяването се предлага да останат в редиците на руската армия. И повечето от тях се съгласяват. Решават да не се отдават на авантюризъм. В Крим са домовете и семействата им.
  • 43 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кат Русия няма втора":

    По време на присъединяването на Крим към Русия, в руската база там има 20 000 войника. Също толкова са се числили и в украинската армия в Крим. Или забравяш, че по договорености с украинската държава, Русия има функционираща военна база в Крим? На военните от украинската армия след присъединяването се предлага да останат в редиците на руската армия. И повечето от тях се съгласяват. Решават да не се отдават на авантюризъм. В Крим са домовете и семействата им.

    Коментиран от #46, #47

  • 44 Бай Онуфри

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЛесноЕДаСиПрост ЕООД":

    Ами, учудва ли те!??? Прочети внимателно статията! 1. Били от Компанията " Вагнер" , после терористи, а след това поканен украински експерт, да ги разпознае, дали, или, са воювали в Донецк или Луганск! Аз не схаванах! Кой, кого и как! Другото е ясно!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Руското знаме е пародия

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Боли ма перчатия кран за руската база в Крин и семействата им ...
  • 47 Бай Онуфри

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Я да попитаме Цецо от Атлантиците! В името на " ценностите," може , да има и други мнения!

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Отворен

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Кат Русия няма втора":

    Продължи стихотворението на Вазов : Кат Русия няма втора тъй могъща на света ..и т.н.! Давай отворен !

    Коментиран от #51, #70

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Шега на богат човек

    1 1 Отговор
    Имах работник руснак ,ринеше на кравите лоймата ,омря от птеяждане с кравешки феколиЙ
  • 53 Руското знаме е пародия

    2 1 Отговор
    Руската сган е като ковид ,бие в гърба и в джоба
  • 54 Иванушка сибирский воИн

    1 1 Отговор
    И прежде и сейчас ,ЦСКА владеет пиде#ас
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Алтънка

    1 0 Отговор
    Радев ,стани ни един президен да на опрайш бедните в маалата ,аз ,Асенка и Генчо
  • 61 Гостенка

    3 2 Отговор
    а ние кога ще почнем да ги гоним
  • 62 Шекспир

    2 1 Отговор
    Абе Путин яко се издъни.Няма как Лукашенко да излезе в ефир и да съобщи за това ако не е сигурен в инфото.Странно че руските СМИ мълчат като попарени.Путин се матира с пешка.Със собствена пешка
  • 63 Шекспир

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Максим":

    Какви специалисти и къде са го казали вееее.Докато ТВ в Беларус гърмят отвсякъде то в Русия ни дума:)))Путин е в ступор.Не знае какво да прави след този гаф
  • 64 Х/йня ! Освободени са и пътуват по

    1 2 Отговор
    Направление на Назначението ! Саша Лукашенко върти г/за и сюда и Туда ! А който иска да седи на два стола сяда на х/рката !
  • 65 брей брей

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Кристиян Вигенин":

    До Посриян Вагинин - днес от Козяк няма да плащат, не се хаби напразно!
  • 66 Лукашенко се осра не само пред

    1 2 Отговор
    Своя народ но и пред лидерите извън ! Наивник ! Да видиш и да неповярваш ! Саша, Саша сам си сра на лицето ! Серсем !
  • 67 Лукашенко

    1 1 Отговор
    Язък ти за Шашката , Язък ти за Фуражката ! КЕРАТА ! Момчетата са освободени и продължават по своя път ! Но Лудишенко има постоянни халюцинации ! Време му е за заслужен отдих.
  • 68 Всичко е ИЗМИСЛИЦА

    0 0 Отговор
    И в служба на подлогите !
  • 69 Хензел

    1 0 Отговор
    Ми почвай ма како, яхкай метлата и ги почвай!
  • 70 Кат Русия няма втора

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Отворен":

    НА РУСКИТЕ ВОИНИ
    "О, руси, о, братя славянски,
    защо сте вий тука? Защо сте
    дошли на полята балкански
    немили, неканени гости?
    Желали би вас възхитени
    да срещнем со сълзи и с китки...
    Но идете вий настървени,
    на грозни зовете ни битки!"

    До 49 Иван Вазов има и други стихотворения.
  • 71 Щирлиц

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Ти кога беше там и видя как ги арестуват? Въобще бил ли си в Беларус? Можеш ли да я намериш на картата? Ти си алфа тиква, не алфа куче!!!
    Ти така на всяка напечатана глупост можеш да казваш че се истина!!

    Коментиран от #73

  • 72 Голям Слон

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    Често отскачаме до Северна България, където живее едно приятелско чисто руско семейство. Когато стигне до твърд алкохол и аз откажа, чувам редовната реплика на Сашката: "Много си ми съмнителен. Не пушиш, не пиеш и фейсбук нямаш"...
  • 73 Кат Русия няма втора

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Щирлиц":

    Щирлиц, Щирлиц. В Youtube като напишеш Беларус може да видиш на видео задържането на вагнеровците в Беларус. Сега обясняват, че си били изтървали самолета, ама нямат нова резервация за нов полет. Ако напишеш Донбас, Луганск може да видиш на видеоклипове как заловени руски войници в Украйна казват от кой руски полк са. Можеш да видиш руски войници с руски танкове воюващи на украинска територия как се хвалят, че са унищожили украинците. Много неща можеш да видиш, ако искаш разбира се. Иначе всеки прави някаква пропаганда кой колкото му е акъла.Затова ние българите трябва да сме българофили, ако искаме да я има България.
  • 74 безперспективни

    1 0 Отговор
    Фани едните удари другите
  • 75 Българин

    0 0 Отговор
    Страната със столица Минск се казва Белорусия а не беларус....има трактори такива. Освен това жителите на тая страна се наричат белоруснаци а властите белоруски. аман от русизми и журналистическа неграмотност.
  • 76 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Алфа Вълкът":

    Не знам ама в България е най обичаната страна и има най много паметници и мемориали на нейни царе и загинали войни и офицери на територията на България които и до днес са добре поддържани и на които българския народ поднася цветя и венци и отслужва панахиди и до днес. Даже пред Народното събрание има величествен паметник на руския цар Александър Втори а патриаршеския храм със златни кубета носи името на руския цар Александър Първи.
  • 77 big

    0 0 Отговор
    Всичко е много усукано и истината може да не е такава! Първо в Беларус предстоят избори за президент. Второ, Лукашенко и подчинените му администрации отстраниха всички потенциални кандидати. Трето, Лукашенко търси място под слънцето извън Москва и отмяна на санкциите от Запада. За целта той купува скъп американски нефт и провежда антируска политика. Четвърто, по този начин може би търси поддръжка от народа. Всичко е много объркано и по-скоро прилича на провокация или тези хора, ако са реални, пътуват транзит през Беларус за някъде: Сирия, Либия, Африка и т.н. е без значение.
  • 78 Гошо

    0 0 Отговор
    А къде бил тоя твой генерал Колев /или подобните му/ септември 44та
    То на генерал ти Колев не му е представлявало кой знае каква трудност да завземе позициите на няколко роти след като Макензен е нанесъл основния удар
    Генерал Колев сам по себе си е бил способен военен и патриот ,но името му е наложено най вече в пропаганден смисъл ,след като подписваме Ньоския договор за да има въжможност такива кръчмарски патриотари да си чешат езика
    И друго да трябва да знаеш ,при атака е казал "какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? " Казаци донски или по сегашно му украинци

    Коментиран от #79

  • 79 Кат Русия няма втора

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Гошо":

    Ген. Иван Колев побеждава ДОНСКИ казаци които не са украинци.
    18 000 донски казаци са готови да влязат в Източна Украйна и да спасяват братята си.Това заяви пред в. "Независимая газета" Анатолий Козицин - атаман на Международния съюз на обществените обединения "Всевелика Донска войска".
    Целта й е да унищожава живата сила и техниката на противника в Украйна. Всеки желаещ да се запише в редовете на армията може да стори това в руския град Новочеркаск, който се намира близо до границата с Украйна.
Новини по държави: