Last news in Fakti

30 Юли, 2020 19:25 2 233 6

Федералната избирателна комисия отряза Тръмп: Не можеш да отложиш изборите!

  • сащ-
  • избори-
  • доналд тръмп-
  • пандемия-
  • ковид-19

Президентът на САЩ заяви по-рано, че е по-добре да има отлагане на вота заради коронавируса и че има риск от измами с оглед на разрешаване на гласуване по пощата

Федералната избирателна комисия отряза Тръмп: Не можеш да отложиш изборите! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Членът на Федералната избирателна комисия Елън Уайнтрауб заяви в четвъртък, че президентът на Съединените щати Доналд Тръмп няма правомощието да отложи насрочените за 3-ти ноември президентските избори.

"Нямате правомощието да преместите изборите. Нито трябва да бъдат преместени", написа тя в Туитър и добави, че администрацията на Тръмп вместо това трябва да работи с Конгреса, за да помогне за осигуряването на средства за "правилното провеждане на безопасни и сигурни избори, които всички американци искат".

Коментарите ѝ са факт, след като по-рано днес президентът Тръмп заяви, че по-добре ще е да има отлагане на изборите заради коронавируса и че има риск от измами с оглед на разрешаване на гласуване по пощата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНТ ЛЕТ МИ ДАААААУН УАААА!

    19 6 Отговор
    Не ни занимавайте повече с този задокеански кeнeф ако обичате дори и да изчезнат само ще допринесат за развитието на човечеството.Помиарска нация.Който е съгласен с мен плюсче ;)
  • 2 Вуте

    9 5 Отговор
    Тоя усеща, че ще го "опраскат" и почва да се врътка! А с отлагане може да си стои в Белия дом още много време.
  • 3 Бат Бойко Де Ниро

    6 0 Отговор
    Ако ми напълниш една ракла два на два с докари по 100, ще ти помогна да се задържиш на власт.
  • 4 СМЕРШ

    17 0 Отговор
    Никакво отлагане, а набиване на демократичните чембери!
  • 5 Ама

    4 1 Отговор
    този стил на поднасяне на информация е не приемлив от гледна точка на обективност и коректност. Член на Федералната изборна комисия е заявила своето мнение в Туитър, което не означава, че комисията ВЕЧЕ "е отрязала Тръмп", нали Анатолий ? Или много ти се да е така..., защото не харесваш Тръмп. Ама това на чаша ракия с приятели може, но като журналист...безпристрастност и обективност са гаранция за професионализъм
  • 6 Боби

    0 2 Отговор
    Изборите и поражението ти няма как да го отложим Дончо