Last news in Fakti

31 Юли, 2020 07:11 5 606 14

Втора вълна! Връщат ограниченията в части от Северна Англия

  • великобритания-
  • пандемия-
  • борис джонсън-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Броят на новите случаи на денонощие наскоро започна да се увеличава след седмици на спад

Втора вълна! Връщат ограниченията в части от Северна Англия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство връща ограниченията върху социалните контакти в някои части на Северна Англия заради нарастващия брой заразени с коронавируса, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Министърът на здравеопазването Мат Ханкок съобщи, че от полунощ не се разрешава хора от различни домакинства да се срещат на закрито в град Манчестър и предградията му, в части от Западен Йоркшър и Източен Ланкашър.

В засегнатия от мярката район живеят голям брой мюсюлмани, а рестрикциите бяха обявени преди днешния празник Курбан байрам.

Според Ханкок срещите на хора от различни домакинства и неспазването на физическа дистанция е една от причините за засилилото се разпространение на вируса в Обединеното кралство. Броят на новите случаи на денонощие наскоро започна да се увеличава след седмици на спад.

Вчера беше съобщено за 846 нови положителни теста за коронавирус в страната - най-големия брой за 24 часа от 28 юни насам.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангелкова

    0 17 Отговор
    Англичанките са най хубавите жени.
  • 2 Сокола

    14 13 Отговор
    Тези пък защо връщат ограниченията. Вместо да се допитат до нашите форумни специалисти. Абе тези англичани са много тъпи. Ето ние цъфнахме и вързахме. И бизнеса се възстанови. И туризма си е супер. Направо сме No 1. И най- вече форумите специалисти. Най- умните хора на света. Веднага разпознаха конспирацията. Маските са за да мълчи. Защото много важни неща има да кажем. Мдааа

    Коментиран от #4, #8, #13

  • 3 Само

    8 1 Отговор
    За българите вирус. не съществува
  • 4 До сопола

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сокола":

    Къде прочете за маски бе хипохондрик? Ние с маските на Майтапчийски цъфнахме и вързахме и сме №1 в Европа, а лайноморието е full, докато всички други държави фалираха:)
  • 5 Вирус

    4 1 Отговор
    Бразилия отчитат много заразени,ще получат много евро.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 тиквенсониада

    2 2 Отговор
    Втора вълна на психоза ли ? Бат Бойко сигур ще е много доволен ? И ще побърза и той да въведе рестрикции , в опит да си спаси кожата и да разводни недоволството на хората ! Хитрец е той , внимавайте !
  • 7 Даааа

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вирус":

    Сигурно ще гушнат многото пари!!Само дето с дотации ги раздава европейския съюз,пък те бразилците не са в него!!Световната банка ще им отпусне кредит,а ще им свали три кожи от търба по лихвите от него!Та с тези опорки нещо не се връзва!!Ама,пък нали те управлява пожарникар??И на мокро, огън ще виждаш!
  • 8 Антимилиционер

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сокола":

    В Англия съм от март месец. Няма нищо такова.Живота си върви.в БГ сте големи паникьори ,защото вярвате на такива статии.
  • 9 Антимилиционер

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вирус":

    Ти кога беше за последно в Бразилия,че се плюнчиш тук бе?

    Коментиран от #11

  • 10 джи пи

    2 1 Отговор
    Каква втора като пьрва нямаше Грип като грип ама иде васкинация за милиарди Кожодери
  • 11 От Плевен

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Антимилиционер":

    Не взимай чужди никове, ако обичаш!
  • 12 123

    4 2 Отговор
    В западна Европа ги лъжат лесно щото те досега живееха добре и имат голямо доверие в управляващите и вярват в това което им кажат. По-бързо ще ги превърнат в послушен добитък.
  • 13 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сокола":

    "Маските са за да мълчим. Защото много важни неща има да кажем. Мдааа" хахахаха искрено ме разсмя 😂 Браво ! Хубав коментар.
  • 14 Анонимен

    1 1 Отговор
    Добре че са маските, та да си отдъхне там народа, поне така ни бе казано, по улижи наркомани, проститутки, пияници.. Може да няма работа, пари но е спикойно и ако хвърлят маските обратно иде същото. Нали казват старите хора.. Хляб без кора няма. Работата е намаляла и няма сигурност за работното ти място, но е тихо, спокойно, описано от мен простичко и обратното... В България стачкуват, а навън българи живеещи и работещи си мислят за оцеляване, защото родители в бг болни и стари. Много са се натрупали нещата, навън и тук. По-добре в ЕС, но не и в БГ, съотношение 5 : 1..но..с много въпросителни и неизвестни. Маските са задължителни навън..разлика няма... Кой оцелее, оцелее, аз мисля, че сме във война, хибридна ли, но англичаните са с класа напред и тях не ги мислете, плащат им, не работят.. От 100 правила не променяни. Ок са си навън пред булгаристана. Лично мнение. Прост човек съм и не зная дали имам право да пиша, а вие да ми публикувате примитивното изказване. Млади българи, бъдете борбени, силни и не се огъвайте пред трудностите, които ви се налага от горе да изтърпите, изживеете.