Last news in Fakti

31 Юли, 2020 07:30 1 601 5

Модерни войни! ЕС налага първите санкции срещу хора и организации, свързани с кибератаки

  • ес-
  • санкции-
  • хакер

Списъкът на засегнатите от решението включва двама граждани на Китай, четирима граждани на Русия, както и три организации - по една от Китай, Русия и Северна Корея

Модерни войни! ЕС налага първите санкции срещу хора и организации, свързани с кибератаки - 1
Снимка: shutterstock

Съветът на ЕС съобщи, че е взел решение да наложи за първи път ограничителни мерки срещу шестима граждани и три организации, отговорни за кибератаки, предаде БТА. Уточнява се, че сред подобни удари са опитът за електронно поразяване на Организацията за забрана на химическото оръжие и разпространението на вируси.

Наложените мерки включват забрана за пътуване и запор на имущество. На гражданите и организациите от ЕС е забранено да предоставят средства на включените в списъка.

Списъкът на засегнатите от решението включва двама граждани на Китай, четирима граждани на Русия, както и три организации - по една от Китай, Русия и Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    8 3 Отговор
    Поредният лов на вещици целящ да отвлече вниманието от проблемите на провалилия се, изчерпан капиталистически строй. За да бъде напълно идеологически издържана тази пиеска, трябвало е да включат в групата на "хакерите" и поне един представител на Венецуела.
  • 2 ВАСКО ДУБАЙСКИЯ

    3 1 Отговор
    "Тва много ме..кефи,...мммхмм..мрежата де,...да наблюдаваш Тълпата как реагира и се придвижва....бавно ,понякога...''
    ✊😂
  • 3 123

    5 1 Отговор
    Отново бля.бля,,, дрън .дрън в европейски стил.
    Абе абдалър дръпнете им шалтера от нета на 3те страни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.