Last news in Fakti

31 Юли, 2020 14:07 2 251 10

Бивш кандидат за президент на САЩ, противник на предпазните маски, почина от COVID-19

  • хърман кейн-
  • републиканска партия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Републиканецът Хърман Кейн - верен поддръжник на американския президент Доналд Тръмп, демонстративно отказваше да носи маска по време на пандемията

Бивш кандидат за президент на САЩ, противник на предпазните маски, почина от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Републиканецът Хърман Кейн - бивш кандидат за президент на партията си и поддръжник на американския президент Доналд Тръмп, демонстративно отказващ да носи предпазна маска по време на пандемията от коронавируса, почина след заразяване с Ковид-19, съобщи Ройтерс, като цитира сайта и фейсбук страницата му.

Седемдесет и четири годишният Кейн научи диагнозата си на 29 юни, девет дни, след като присъства на предизборния митинг на Тръмп в Тълса, щата Оклахома, където той и мнозина други привърженици се струпаха на проявата без да носят предпазни маски, предназначени да сдържат разпространението на новия коронавирус, предаде БТА.

Кейн прекара по-голямата част от месец юли в болница в района на Атланта.

"Сърцата ни са разбити и светът стана по-беден: Хърман Кейн си отиде, за да застане пред Господа", гласи траурното съобщение на официалния му сайт.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    18 6 Отговор
    Кой ще повярва ?

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Канна Рачева

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    Аз! Не съм чувала но ще си измисля!
  • 3 Стига простотии

    9 3 Отговор
    бе Стайков.
  • 4 Мръсни лъжци !

    18 5 Отговор
    Баща ми умря на 67 г. и нямаше тогава коона вирус !Мъжете в Бг масово мрат преди 70 г. възраст ! 74 годишен си е направо дълголетник !Явно му е дощло времето да мре и са му лепнали еврейския етикет на крака !Не се наплюскаха !

    Коментиран от #7

  • 5 Афера

    5 6 Отговор
    74 години??? Ми то и без друго си е възрастен човек, който и без никакви болести е вероятно да умре. Не се излагайте с такива новини.
  • 6 Уса

    5 1 Отговор
    Информацията не е достатъчна.Човек може да почине и с херпес

    Коментиран от #8

  • 7 Помисли си и ти

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мръсни лъжци !":

    като стигнеш на тази възраст и някой ти каже време ти е да мреш,тогава как ще се чувстваш.
  • 8 Може и без херпес

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Уса":

    но това,което причинява този вирус на съдовете и тромбозите които предизвиква не са усложнения от грипче,а съвсем сериозни неща. Не забравяйте,че наскоро почина и 30 + годишен атлет или това са пак фълшиви новини,а баща му и майка му въпреки възрастта си над 65г. се излекуваха и са живи хората,но потънали в мъка. Напоследък пада доста и възрастовата граница,поне това показват случаите.
  • 9 ами постига те това на което се смееш

    6 2 Отговор
    Този човек не е бил потен вода, изглежда много добре, активен е бил и си е щял да живее сигурно още време, ако не беше вируса.
  • 10 Антимилиционер

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    Хапчетата