Last news in Fakti

31 Юли, 2020 13:57 2 246 1

Северна Македония очаква мандат за правителство

  • северна македония-
  • мандат-
  • парламент

Президентът ще го връчи на мнозинството

Северна Македония очаква мандат за правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски обяви, че ще спази конституцията при връчването на мандат за ново правителство, съобщи Нова Македония.

Мандатът ще бъде връчен на групата или коалицията с мнозинство. Държавният глава ще наблюдава преговорите.

Изборите в страната бяха спечелени от социалдемократите. Те вече започнаха преговори за съставянето на нова коалиция.

Все още не е ясно кои партии ще са в следващото правителство. Прпипомня се, че е възможен кабинет и без ВМРО – ДПМНЕ или Демократическия съюз.

Учредителното заседание на новия парламент е насрочено за вторник. Държавният глава трябва да връчи мандат до десет дни след започването на работа на парламента.

След това кандидатът за премиер трябва да представи предложенията за нов кабинет. Разликата между социалдемократите и консерваторите е съвсем малка.

Очакват се преговори за кабинет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    1 2 Отговор
    Че там останаха ли хора ,че и правителство да имат? Преди месец бяха започнали яко по македонски да се заразяват и мрат от грип-а
Новини по държави: