Last news in Fakti

31 Юли, 2020 15:40 2 291 3

Три жени променят Беларус

  • беларус-
  • опозиция-
  • избори

Водят кампанията на опозицията

Три жени променят Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Три жени водят предизборната кампания в Беларус, съобщи Билд.

Опозицията в страната проведе голям предизборен митинг. Смята се, че това е най-голямото подобно събитие през последните години.

Президентът Александър Лукашенко управлява страната вече пет мандата. Сега Светлана Тихоновска е единственият кандидат, стигнал до изборите.

Нейният съпруг Сергей Тихановски беше основен опозиционен кандидат. Той обаче беше арестуван по обвинения за заговор с руски представители.

Предизборната кампанията на Тихановска се води от Мария Колесникова, която е съпруга на арестувания опозиционен кандидат Виткро Бабарико, и Вероника Цепкало, съпруга на бизнесмена и предишен кандидат  Валерий Цепкало.

Много опозиционери и протестиращи бяха задържани, но хиляди се стекоха на последния митинг. Тихановска обяви, че ако спечели, ще освободи всички задържани опозиционери и ще организира нови и честни избори с тяхно участие.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    8 9 Отговор
    Три соросни срещу нископърдящия милиционер. Какъв чудесен "избор" за народа на Беларус.
  • 2 ПЕНКО

    8 2 Отговор
    ГОЛЯМ ПРЕДИЗБОРЕН МИТИНГ СЕ ПРАВИ В ДЕНЯТ ПРЕДИ- ДЕНЯТ ЗА РАЗМИСЪЛ !!!!! А АГЕНТИТЕ НА "ВАГНЕР " СА ЗА ЗАЩИТА НА ЛУКАШЕНКО И АРЕСТУВАНИТЕ СА ЧАСТ ОТ ТЕАТЪРА - А ДРУГИТЕ ЩЕ СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА - ПРОЗАПАДНИ ТЪПО ТАПАНАРИ !!!!!!!
  • 3 един от стадото

    5 0 Отговор
    Беларус няма голям избор. Върви или по пътя на Русия, или на Украйна. Единственото хубаво нещо там са жените
Новини по държави: