1 Август, 2020 21:00 2 653 0

Възможно е забавяне на важни проекти във Франция и Великобритания

  • edf-
  • франция-
  • проекти-
  • забавяне-
  • великобритания-
  • атомна енергетика

Това ще доведе до допълнителни разходи от 700 милиона лири

Възможно е забавяне на важни проекти във Франция и Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Френската компания EDF съобщи, че пандемията от COVID-19 е довела до забавяне на строителството и ремонтите на нейните АЕЦ във Франция и Великобритания.

Според EDF, рискът за забавяне на въвеждането в експлоатация на строящата се във Великобритания АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ е „висок“. По план първият от двата реактора EPR трябва да заработи в края на 2025 г.

През септември 2019 г. компанията заяви, че рискът за забавяне с 15 месеца на Първи енергоблок и с 9 месеца на Втори се е увеличил. Забавянията ще доведат до допълнителни разходи от 700 милиона лири, предаде World Nuclear News.

Що се отнася до проекта на EDF за трети реактор на АЕЦ „Фламанвил“, всички строителни дейности бяха временно преустановени между средата на март и началото на май в отговор на пандемията. Сега се очаква зареждането на гориво в реактора да стане в края на 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА