Last news in Fakti

2 Август, 2020 15:36 4 109 18

Сърбия да признае Косово? Това били „гнусни лъжи”

  • косово-
  • сърбия-
  • независимост-
  • ивица дачич-
  • александър вучич

Белград иска диалог и мирно решаване на проблемите

Сърбия да признае Косово? Това били „гнусни лъжи” - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Първият дипломат на Сърбия Ивица Дачич окачестви като "гнусни лъжи" твърденията, че властите в Сърбия и президентът Александър Вучич са готови да признаят независимостта на Косово, съобщи сръбската агенция Beta.

В изявление пред медиите Дачич заяви, че Сърбия и Вучич милион пъти ясно са казвали, че Белград иска диалог и мирно решаване на проблемите, но не е съгласен с шантажи и ултиматуми за признаването на Косово. "Затова престанете да лъжете нашия народ, че някой ще признае Косово", заяви Дачич. Държавата Косово, която обяви независимост през 2008 година, е призната от повечето държави в света.

Министърът на външните работи на Сърбия посочи, че Сърбия в предишните осем години, колкото продължава управляващата коалиция на неговата Социалистическа партия на Сърбия и Сръбската прогресивна партия на Вучич, е върнала въпроса за Косово в дневния ред, за разлика от времената, когато на власт бе Демократическата партия начело с Борис Тадич. По това време почти 90 страни признаха Косово, а по времето на нашата власт 18 страни оттеглиха признаването на Косово, така че днес Косово вече няма мнозинство за прием в международни организации, каза Дачич.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Томахок!!

    9 16 Отговор
    Абе тя и мойта жена не признава, ама и аз и комшиите от входа знаем истината. Коча е по-добър и верен приятел на човека.
  • 2 попът

    21 7 Отговор
    герберастът е пребоядисан комунист той винаги е настраната на диктатора тоест до силния на деня герберастът се е продал на сатаната
  • 3 Косово

    33 7 Отговор
    е американски протекторат с най-голямата американска военна база в Европа.

    Време е България да оттегли признаването на Косово за държава, което беше направено от мазния Калфин и тройната коалиция на серГей в ущърб на националната сигурност на Р. България.

    Коментиран от #8

  • 4 Бесен Язовец

    33 10 Отговор
    Това няма да се случи никога Сърбия да признае найна провинция за отделна държава. Соросите могат само да се надяват. Въпрос на време е сръбската армия да си върне откраднатата територия!

    Коментиран от #10

  • 5 А не бе

    25 6 Отговор
    Като видим, чия колония са страните, признали Косово ... Като почнем от Авганистан (1), минем през България (32), Самоа (46), Тувалу (71) и свършим с Барбадос (114), става ясно кой преначертава картата.
  • 6 бай Добри

    29 4 Отговор
    Вучич & Дачич
    не са от сорта на нашите пишкин управляващи,
    до един предатели /от 1989 година насам/, особенно
    пък Б.Б., който подари на янките всичките ни военни
    обекти, останали ни от времето . . .когато бяхме държава !

    Коментиран от #16, #17

  • 7 КОНТРАТА

    25 4 Отговор
    Първо краварите да признаят независимост на Теxas, Айдахо, Пенсилвания, Южна Каролина!
  • 8 Кондолиза Райс

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Косово":

    Калфин, ми подари България през 2006, че едно парафче за Косово няма да удари. Добро момче.

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "Кондолиза Райс":

    Нещо се обърка седерастче от НДСВ BG. е в НАТО от 2004 г е тия слугички сега слугуват от тогава на сороснята!

    Коментиран от #12

  • 10 Хаха

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Въпрос на време е Путин да спре финансирането и тогава ще умреш от глад.

    Коментиран от #11

  • 11 Бесен Язовец

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    Май са ти спрели хуманитарната помощ от памперси!
  • 12 Кондолиза Райс

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    НАТО си е НАТО, а седерастче е баща ти. През 2006-та, беше официалното подписване на договор за разполагане на американски военни бази в България и обявяването и за колония.
  • 13 Комшията

    18 3 Отговор
    Косово е толкова Сръбска, колкото Македония е част от България, т.е. 100% , но западните стратези след като разпарчатосаха България дойде ред на Югославия, но това не им стигна та решиха и един крак от Сърбия да отрежат, но да ни простят братята сърби, нашите съседи, че толкова слаби и продажни управници имахме та един не излезе да подаде десница в труден за тях момент.

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Ivan

    14 4 Отговор
    Сърбите имат душа и сърце! Българите ни превърнаха в продажна нация с лощо образование затъпяване и тъпи и алчни управници! Когато един еничар стане голям как да му обясниш че той не се е родил такъв направили са го!!
  • 15 ВМОРО

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "Комшията":

    Единствената ни грешка бе, че не си върнахме Покрайнините и Поморавието, когато имахме тази златна възможност през 1998/1999 година. За съжаление България тогава бе управлявана от предатели, И. Костов тръбеше, че бил погребал българския национализъм. Да, ама не! Ний идемъ!
  • 16 ВМОРО

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "бай Добри":

    Предателите управляват България от 1945 година. През 1989 само се пребоядисаха леко. Изменниците избиха военния и духовен елит на нацията, създаде народ "македонци", още не можем да оправим бъркотията. И хариза Егейска Македония на Гърция и Вардарска Македония на Югославия, предателство, което няма как да бъде забравено и простено.
  • 17 ВМОРО

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "бай Добри":

    През 1945-1989 бяхме придатък, сателит на СССР. Първи помощници при потушаването на Пражкото въстание през 1968 година, по-католици от папата се изкарахме. Правешкият "преводач" безмалко да ни направи съветска република от толкоз натягане, само и само да ни опростят борчовете. Съветските другари обаче, за щастие, не му се вързаха на номерата.
  • 18 Българският народ

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Комшията":

    85% от българите бяхме солидарни с народите на остатъчна Югославия по време на мутренските бомбардировки на натовските убийци през марат, април и май 1999 г. Помня тогава, че в декларация на НС за подкрепа на убийците от нато гласуваха ОДС на ман.го Костов и плоското Наде (Надежда, която се навежда - сега в Анкара) и ДПС, а БСП гласува срещу това да се подкрепят убийците от нато. Единствен председателят на БСП Георги Първанов гласува "въздържал се". Още тогава си беше предател и половина. Пред Народното събрание имаше голям митинг срещу декларацията на ОДС и ДПС в подкрепа на натовските убийци. Но на контрапротест в подкрепа на ДПС и ОДС се притече ВМРО на Кр. Каракачанов. ВМРО се застъпваше за косовските главорези от Армията за освобождение на Косово (АОК). Предателите на Българските интереси от опозицията - Първанов и Каракачанов оше от онова време си заработваха 30-те сребърника.
Новини по държави: