Last news in Fakti

3 Август, 2020 11:06 4 806 30

Русия ще произвежда милиони дози всеки месец

  • ваксина-
  • русия-
  • производство-
  • коронавирус-
  • денис мантуров

Русия смята да изнася стотици вентилатори за дишане

Русия ще произвежда милиони дози всеки месец - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските фармацевтични компании се подготвят за производството на ваксини срещу коронавирус и ще започнат серийното им производство през септември. Това заяви министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, предаде БГНЕС.

„Институт „Гамалея“ работи върху серийно производство на ваксини с три предприятия с обекти в областите Владимировска, Ярославска и Московска – това са Generium, R-Pharm и Binnopharm. Всички предприятия се подготвят за това, пречките пред технологиите се отстраняват, институтът постоянно поддържа връзка с тези предприятия. Смея да се надявам серийно производство да започне през септември“, каза министърът.

По думите му, Русия ще започне с производство на няколкостотин хиляди дози ваксина на месец с последващо увеличение до няколко милиона до началото на следващата година. Русия смята да изнася стотици вентилатори за дишане за Беларус, Египет, Израел, Индия, Италия, Казахстан, Кувейт, Пакистан, Сърбия, Узбекистан, Украйна и Германия, Индонезия, Йемен, Перу, като те ще бъдат произведени от компанията „Triton-ElektronikS“. „Възможно е да бъдат произведени 15 000 устройства тази година. Това е исторически рекорд“, смята Мантуров.

В края на тази – началото на следващата седмица, пробна партида защитни маски ще отиде в Гърция. Проби от дезинфектанти са изпратени в Словения за сертифициране. Страната разчита и на пускане на първия руски електромобил Zetta до края на годината. Спадът в непродоволствената търговия, ресторантьорството и потребителските услуги днес е около 80%, съобщи още Мантуров. „Виждаме, че възстановяването не се случва толкова бързо, колкото бихме искали: потребителите не се връщат много активно в търговските центрове, особено в големите. Не изключвам, че тази тенденция да продължи в определена степен“, коментира той. 


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    19 5 Отговор
    Ти нИ искат руска ваксина ши чакат амИрИканската!

    Коментиран от #17

  • 2 и ние работим

    31 1 Отговор
    А при нас от септември е сезона на чушките , тиквите и лютеницата . Ха наздраве.
  • 3 Ама как

    23 0 Отговор
    Нито един трол!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Шашо

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ама как":

    Освен №1 и №2!
  • 5 Анализаторр

    20 1 Отговор
    Руска ваксина е най–доброто пласибо! Хамериканска ваксина след 2 години, чи трябва да се тества на хаборигени. Европейската е още на дотации от Хевро парламента.
  • 6 Българина

    17 2 Отговор
    А ние правим ЧУШКОПЕК. :-)

    Коментиран от #18

  • 7 az #Победа75

    28 6 Отговор
    Нищо не умеели руснаците, а? :)))

    Коментиран от #8

  • 8 Хаха

    7 41 Отговор

    До коментар #7 от "az #Победа75":

    Наистина нищо не умеят. Когато направят добра ваксина иди да се снимаш. руснаците, твойте господари са пълни некадърници.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Хихихи

    28 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    А ние кадърните, през 1876-та създадохме невиждано в инженерната мисъл военно творение, наречено ЧЕРЕШОВО ТОПЧЕ.Точно 100 години след създаването на "Балшой театър". :-)
  • 10 az #Победа75

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Хахахаха, кисело ли е гроздето, а???

    Коментиран от #14

  • 11 Амиии....😂😂😂

    4 31 Отговор
    Как милиони дози ваксина на месец, ще произвеждат? На ден бе...в бутилки от водка ще ги разфасоват, ще ваксинират цялото население, няма не искам, няма недей, след това съседните на тях страни...обаче те изпаднали в ужас от такава перспектива. Злите езици говорят че след новината Лукашенко емигрилал в Албания, и вентилатори са подготвили за третия свят...ваксиниран, неваксиниран, напъхват ти вентилатора, издухват ти вътрешностите...и ставаш като мумията на Тутанкамон, демек излекуван си, и можеш спокойно да легнеш до Владимир Илич.

    Коментиран от #12, #27

  • 12 Алфа Вълкът

    4 25 Отговор

    До коментар #11 от "Амиии....😂😂😂":

    Чукчите ще се скъсат да бъркат във варелите! Взимат един светещо зелен варел дето държали радиоактивни отпадъци. Пълнят го 3/4 с водка и доливат със зарин и новичок на око!

    Коментиран от #13, #25, #28

  • 13 Mortal Kombat

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Изглежда имаш опит със светещите в зелено варели с надпис ,, Biohazard"

    Коментиран от #24

  • 14 Хаха

    4 24 Отговор

    До коментар #10 от "az #Победа75":

    Милиони дози в главата на Путин и Курин.

    Коментиран от #29

  • 15 az #Победа75

    28 3 Отговор
    Те руснаците и Кримския мост не успяха да построят, нали? Хахахахаха
  • 16 Рошко

    16 1 Отговор
    На нас ни трябва фабрика за чували, според нашите подлоги дето 24 часа ни промиват мозъците
  • 17 руски краварски соросоид

    4 23 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    То да не дава господ да стигаш до руска ваксина,че ще се чудиш кое ще те убие първо...ваксината или коронавируса.Това ай-вероятно ще е всичко друго ,но не и ваксина и никоя държава няма да рискува да ползва руско нещо камо ли толлова сериозно като ваксина,че да си ваксинира народа.На руснаците въобще не им е нужно да произвеждат толкова много дози от тая смес дето са я умешали,защото просто тая "ваксина" няма да бъде призната от нито една държава по света.Руснаците са толкова изостанали в медицината и качеството на каквото и да било,че смятай ,че всеки ,ще се изсмее на тая ваксина.

    Коментиран от #22

  • 18 А ние

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българина":

    правим ТИКВОПЕК.....
  • 19 Адмирал Куроедов

    4 7 Отговор
    Хипер звуковите ракети ги оваломощихме ,самолетите 5то поколение тоже ,сега зафатяме ваксините ,резултата ще е същия .

    Ама Гундяев ще им попее малко ,ще ги окади с кандилото -може па да стане
  • 20 Мнение Х

    5 3 Отговор
    Вероятно ваксина няма да има. Ще има само печалби за произвеждащите ги. Това чудо Изобщо не е вирус и по възникване по разпространение по заразяване и по последствия в организма. Засега има хиляди теории и нито една не е смислена и достоверна. Много повече прилича на някакво биооръжие което засяга хора с определени гени. Затова едни Изобщо не им действа а други умират директно със страшни усложнения. За такива неща ваксини не могат да се създадат.

    Коментиран от #30

  • 21 До 8 и 9

    4 1 Отговор
    Защото са един и същ идиот. За pederastiqta ваксина няма открита. Така ще си откараш до края. Ни жена, ни мъж. Разбра ли, плякар?
  • 22 Мдаааа

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "руски краварски соросоид":

    и ти пееш в хора на Шорош, но първи ще дадеш фира като дойде деня на страшния съд.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Има опит ама

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Mortal Kombat":

    с юнашко мляко. Само с това се храни. Приема го от двата края.
  • 25 Де си ма Шушано

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    пак ли въртиш опашка рано-рано?
  • 26 Няма как

    1 0 Отговор
    Явно залагат яко на плацебо ефекта!
  • 27 За вентилаторите

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Амиии....😂😂😂":

    си прав до някъде,че не са вентилатори а ИВЛИскуствено вентилиране на белите дробове това в превод/ апарати,които нямат нищо с вентилаторите.Грешката е допусната от преводача на статията от руски на български. А към страните от 3-ия свят гледам пише Германия,Италия,Израел,Индия,ако те са от 3-ия свят значи ние сме в от 10 -ия. Встатията малко са примесени нещата с ваксина и икономика.
  • 28 А такива като теб да

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    бъркат с клечка в кафявата купчинка под себе си.
  • 29 Повярвай могат и не

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    е само в главата на Путин.Възможностите им са големи. Доказаха,че и са най-напред зори и във ваксините срещу този вирус и знам че ви е трън в задника това,но такава е истината и неможе да се промени.
  • 30 Прекалено си профан

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мнение Х":

    в областта за да даваш каквото и да е мнение. Доказано е,че след преболедуване от този вирус се получава заместваща фиброзна тъкан в белите дробове,заместващи алвеолите с които можеш да дишаш,а с фиброзата не. Когато това нещо стане се намалява оксидирането на кръвта в организма и от там страдат всички органи чувствителни на кислороден дисбаланс,сърце,мозък,бъбреци и т.н. и точно това довежда до хронични тежки заболявания с които трудно се живее и не дълго. Между другото такъв е и механизма на действие на този вирус + увреждане на съдовата стена,така,че се умира в резултат на ковид 19 ,като причина довела до гореописаните страдания. Да по принцип възрастните са с по-увредена кръвоносна система и намален обем на б.дробове и за това те страдат по-често,но никой не знае колко са му увредени съдовете и органите и дали нямат някое скрито хронично заболяване.