4 Август, 2020 09:40 3 541 9

ООН: Северна Корея е разработила компактно ядрено устройство

  • северна корея-
  • ядрено устройство-
  • оон-
  • ракета-
  • ким чен ун

Северна Корея продължава ядрената си програма

ООН: Северна Корея е разработила компактно ядрено устройство - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Северна Корея вероятно е разработила компактно ядрено устройство, което може да се побере в бойните глави на нейните ракети, твърди конфиденциален доклад на ООН, предаде БНТ. Според документа неназовани страни смятат, че шест ядрени теста, осъществени от Пхенян, са допринесли за създаването на достатъчно малък ядрен заряд.

Последният ядрен опит на страната е от септември 2017 година. В доклада на ООН се казва, че Северна Корея продължава ядрената си програма, включително с производство на високообогатен уран и строителството на експериментален реактор.

Миналата седмица севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че повече няма да има война, тъй като ядрените оръжия гарантират сигурността и бъдещето на страната му. Три срещи на Ким Чен Ун с американския президент Доналд Тръмп не донесоха пробив за отказ на Северна Корея от ядрени амбиции и за вдигане на международните санкции срещу комунистическата държава.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буревестник

    0 1 Отговор
    С ядрен двигател лЕ?
  • 2 Соросоид

    18 2 Отговор
    Могат, разработват, а разни "носители на ценности" лаят като пинчери, но си остават само с лаенето. Севернокорейците уж пасат трева от глад, а разработват ядрени технологии. За разлика от една натовска черноморска държава, която изсипа 2 милиарда в джоба на "носителите на ценности" за самолети модел 1970 г, още на чертеж, защото щял да бъде блок.70, вх.А...

    Коментиран от #3

  • 3 Бат Мишо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Соросоид":

    3 милярда- БЕЗ ЛИХВАТА ПО ЗАЕМАНЕТО ИМ
  • 4 KUKU

    1 3 Отговор
    KVO STANA , RAZBRAXA SE S AMERIKANZITE. VECHE NE SE GOVORI NICHTO.
    OSTAVIXA GI DA SI PRAVIAT RAKETITE . BRAVO MR. TRUMP. TOZI S DEBELIA VRAT ISLEZE PO-XITAR.
  • 5 СССРБарета

    5 0 Отговор
    Ееее ние мое да не сме ядрена сила ма пък имаме евтини банани на магазину!!!
  • 6 Левски

    4 2 Отговор
    И какво стана сега корейците имат по-големи топки от Ганьо! американците може да не ни разрешават да сме технологична космическа ядрена сила но пък ни разрешават да имаме евтини банани на магазина! Аз съм за бананите! който не е лапнал банан и мръсен долен комунист и диктатор който не зачита наложените му насила американски демократични права и задължения!
  • 7 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    2 0 Отговор
    УЖАС.,!!!!..ООН???????
  • 8 КУКУ,МЯУ

    4 3 Отговор
    Този воюва години наред срещу собственият си народ, и им гарантира глобална изолация,смърт, бедност и робство в замяна на компактно ядрено устройство със което скоро ще помогне на Китаи да бъдат Унищожени!☣☣☣⏰
  • 9 1944

    0 1 Отговор
    долни комунистически лъжи. покрийте северна корея с интернет през сателити и мазното им шиши ще свърши като чаушеско до три дни.
Новини по държави: