Last news in Fakti

4 Август, 2020 11:07 2 586 3

Коронавирус: Относително голям брой заразени пристигат от чужбина

  • германия-
  • коронавирус-
  • летище-
  • чужденци-
  • пандемия-
  • летища-
  • заразени

Досега са засечени относително голям брой заразени, които се връщат от рискови региони в света

Коронавирус: Относително голям брой заразени пристигат от чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В провинция Северен Рейн-Вестфалия наличие на инфекция с коронавирус е открита в 2,5% от хората, които се завръщат от рискови държави. Това е относително висока квота на попадения, казва здравният министър на провинцията Карл-Йозеф Лауман.

Близо половината от пътниците се тестват доброволно

Пътниците, които решават да се подложат на доброволния безплатен тест, са между 40 и 50 процента. В средата на месец юли бе прието решението, че хората, които се прибират от рискови страни и региони, трябва да представят отрицателен тест, направен през последните 48 часа, в противен случай трябва да останат в 14-дневна карантина.

Възможността за безплатен тест при завръщане от рисков район съществува в най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия на летищата в Дюселдорф, Кьолн-Бон, Дортмунд и Мюнстер-Оснабрюк от около седмица.

На тези летища миналата седмица са приети 160 самолета с близо 15 000 пътници от страни, определени като рискови от института „Роберт Кох“ – например Турция, Египет, Мароко и Израел. Само на летището Кьолн-Бон се правят средно по 600 проби за коронавирус дневно.

"Тези хора иначе щяха да се разхождат свободно"

В периода от 18 до 30 юли са направени общо 5000 теста, при които са идентифицирани 51 заразени туристи. „Ако не бяха тестовете, те щяха да се разхождат навън свободно“, отбеляза министър Лауман.

В баварската столица Мюнхен от възможността да си направят безплатни тестове при завръщането си в Германия само за два дни са се възползвали близо 18 000 души. И в другите германски градове, в които възможността съществува – като Хановер, отчитат ръст в интереса към тестовете.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    2 0 Отговор
    Няма безплатен обяд и безплатен Уиндоус. Накрая някой винаги плаща сметка.
  • 2 сектант

    4 1 Отговор
    кой хакна БТВ? Кой хакна МВР? Кой хакна МИНФИН? А КОЙ ХАКНА НАП??????????? Да не се окаже, че е 1 и същи хакер? ОСТАВКА И СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!
  • 3 С А

    1 0 Отговор
    Само един до сега се е отървал 100% от короната и това е Принц Хари. Другите (излекувани) просто са прескочили трапа но си остават виросоносители затова кривата върви само нагоре.
    Бил Гейтс отдавна знае това и опасва планетата със сателити за 5G
    като ни чипира да може и да ни обере и контролира.
    Богатите не инвестират в празни работи парите си.
Новини по държави: