4 Август, 2020 12:28 2 800 10

В Русия: Ще се наложи да върнем карантината и маските

  • русия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • маски-
  • карантина

В Русия може да започне втора вълна, ако хората не спазват предпазните мерки

В Русия: Ще се наложи да върнем карантината и маските - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ще се наложи да върнем карантината и маските. С това заглавие „Свободная преса“ пише, че властите на редица руски региони въвеждат отново по-строги антивирусни рестрикции.

Броят на болните в различни части на федерацията продължава да расте - хората много избързаха да се отпуснат, а заразата не си е отишла, пояснява вестникът. В Русия може да започне втора вълна от COVID-19, ако хората не спазват предпазните мерки, на първо място по курортите из страната. Това заяви инфекционистката Галина Кожевникова, цитирана от „Известия“ и „Лента“.

През септември в Русия се очаква повишена заболеваемост, тъй като повечето пътешественици ще се върнат в родината. Юли беше най-тежкият месец в историята на коронавирусната пандемия, която добива все по-застрашителни мащаби, отбелязва руският в. „Комерсант“, цитиран от БНР. През изтеклия месец на планетата са регистрирани над 8 милиона инфекции - почти колкото през предходната половин година. Пандемията набира сила, предупреждава и Световната здравна организация. Русия е на четвърто място в света по брой заразени с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАК ИЗЛЪГАХА

    16 6 Отговор
    НАЛИ ИМАТ ВАКСИНА БЕ? И КОГО ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ СЕБЕ СИ? ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО ИМАХА 7 ВАКСИНИ....

    Коментиран от #6

  • 2 КИТАЙ ГИ ПРЕЕВА

    7 6 Отговор
    ЧЕТВЪРТИ СА В СВЕТА, А МОЖЕХА ДА СА ПЪРВИ.
  • 3 Антимилиционер

    8 7 Отговор
    А сега де? Баш Милиционерът тръгна срещу мангъромилиционерите хаха
  • 4 Анонимен

    7 3 Отговор
    При тях е хладно, а тук на 31 градуса с маска е кошмар.

    Коментиран от #7

  • 5 БИЙ МЕ ОБИЧАМ ТЕ

    5 11 Отговор
    ДА СЛАГАТ МАКСКИ И ШНОРХЕЛИ. НЯМА ЛИ ДА ЗАПУШВАТ И ТАМ КРАСТОВИЩА? ПУТИН ГИ БИЕ КАТО ТЪПАНИ И ТЕ ЗА ТОВА ГО ОБИЧАТ. НЕ Е КАТО НАШИЯ БОЙКО, ДА ГИ ГЛЕЗИ С БИРА.
  • 6 Ами ако беше

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "ПАК ИЗЛЪГАХА":

    по-осведомен щеше да знаеш,че масова ваксинация ще започне през септември и то при учители и лекари,а чек след това на останалите и то които искат,а не е задължително.
  • 7 И там е горещо ако

    3 13 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    се осведомиш малко повече,а маските предпазват от този вирус и това е доказано. Никой никого на сила не може да накара,всеки отговаря за собствения си живот,а кошмар или не по добре с маска и без корона,от колкото без маска и с корона. И повярвай не е ужасно с маска професията ми го изисква и от години съм така и нищо не ми се е случило.

    Коментиран от #10

  • 8 Верно ли

    6 3 Отговор
    „Свободная преса“ руското Дойче зеле ли е?
  • 9 Дълбоко Виждащ

    6 4 Отговор
    Пишат лъжи и вие Кълвете на Блесна!Путин не е Глупак!Ако върне мерките не може се скри ни на Марс ни на дъното на океана!В Русия вече не говорят за Ковид 19-мерки няма и Севастопол и Крим са пълни с Плажуващи!
  • 10 а ти какво работиш

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "И там е горещо ако":

    заповядай да бачкаш в кухнята на ресторант с маска, 46-48 градуса е тука и главния затваря вратата да не влизали мухи