Last news in Fakti

4 Август, 2020 15:58 3 529 16

Пекин: САЩ просто ни плашат!

  • сащ-
  • китай-
  • тикток-
  • доналд тръмп

Вашингтон от месеци обвинява платформата, че е използвана от китайското разузнаване с цел събиране на информация

Пекин: САЩ просто ни плашат! - 1
Снимка: shutterstock

Китай обвини днес САЩ в "най-обикновено сплашване", след като американският президент Доналд Тръмп даде срок на китайската компания БайтДенс да продаде американския клон на популярното приложение ТикТок до средата на септември, предаде Франс прес.

ТикТок ще спре да работи в САЩ на 15 септември, "освен ако Майкрософт или друга компания не успее да го купи или да постигне споразумение", заяви вчера американският президент за приложението, което има около един милиард потребители в целия свят, повечето от които са младежи, предава БТА. 

В контекста на нарастващо политическо и търговско напрежение с Китай, Вашингтон от месеци обвинява платформата, че е използвана от китайското разузнаване с цел събиране на информация за целите на разузнаването.

Съединените щати редовно атакуват чуждестранни компании, като оправдават действията си с широко тълкуване на понятието национална сигурност, заяви говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин, запитан за изказванията на Тръмп за ТикТок.

Тези действия "са в противоречие с принципите за пазарна икономика и принципите за отвореност, прозрачност и недискриминация на Световната търговска организация", каза още Ван.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    30 5 Отговор
    Много е забавно когато точно тия започнат до говорят за "отвореност, прозрачност и недискриминация" ! Редовно влизат в ролята на "крадеца дето вика дръжте крадеца" но "окото им не мига"!

    Коментиран от #16

  • 2 Дърводелец

    35 3 Отговор
    На САЩ рискува ли им се китайците да одържавят тамошните фабрики на Тесла, да речем? И магазините на Епъл в Китай. Те могат да станат чудесни зарзаватчийници.
  • 3 Бай Манчо

    26 4 Отговор
    янките да го д...ухат , това вече не е пазарна икономика , а си е класически рекет като този на наш боко - или ми даваш бизнеса или изгаряш , а това с подслушването , намесата в избори и подобни недоказани глупости са за пред гоите . Дано Китайците не им дадат ТикТок или приходите си - янките като са толкова умни да си измислят нещо поне толкова добро и пазара ще покаже .
  • 4 123

    24 6 Отговор
    Империята на злото ФАЩ !!!!!ФАЛИРА!!!!!!
  • 5 ха ха

    4 10 Отговор
    бантустанските азиатци и те да не останат по-назад... подкрепят жълтурите.
  • 6 Ivan

    20 2 Отговор
    Америка вече е разграден двор,и хакерите в момента ограбват това което е останало! Управниците на Сащ все още не осъзнават че алчността ще ги погуби и процесът е трудно- обратим!!
  • 7 ****

    20 4 Отговор
    Тези от обора виждат,че потъват вече,и от завист и злоба гледат да завлекът и другите в тресавището,правят всички опити да се задържат на повърхноста,но няма да им се получи,а и не само на тях,а на целият запад.

    Коментиран от #9

  • 8 Дракона

    15 1 Отговор
    Не е обикновена лъжица,за кравешката уста.А огромен черпак.Ще се задавят! Поднебесната ги е стиснала отдавна със стоманена ръкавица за топките.Имат ДЦК за над 1,3 трилиона зелени тапети.Ако продължават с арогантното си поведение на световни рекетъори,Дракона като нищо може да ги пусне на борсата.Ще калкулират сериозни загуби,но това буквално ще взриви пазара за ДЦК.Ефекта на доминото" ще бъде унищожителен за зелендаша,като световна,резервна валута. Дракона прекрасно познава и прилага максимата: Планираната загуба,също е печалба!" Алчните хамикоси,твърдоглаво и т,поглаво нарочиха и продължават да определят Русия за враг номер едно.И това ще ги унищожи като световна сила.Ако бяха далновидни( като Дони) и търсеха равнопоставеност в търговия, бизнес ,стокооборот с Руснаците,Поднебесната нямаше да има такова развитие.Но в чудовищната си алчност,искаха да смачкат и превземат и двете .Сега е късно.Сами набутаха Си в прегръдките на Меца. Номера да ги насъскат един срещу друг,е немислим.Обора тепърва ще бере отровни плодове,именно от Поднебесната.Ако възникне сериозен конфликт,само пълен наивник би се усъмнил,чия страна ще защити Мецана!
  • 9 руски краварски соросоид

    3 18 Отговор

    До коментар #7 от "****":

    Това не е СССР,че да потъне бе соросоиден кравар ! САЩ е най-могъщата държава и нищо и никой не може да промени този факт.Гледай си руския обор и не коментирай големите !

    Коментиран от #10

  • 10 ****

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "руски краварски соросоид":

    Сащ били най могъщите,най могъщи са в твойта празна кратуна.
  • 11 пророк Исай

    1 4 Отговор
    Чета пророчески коментари - САЩ е фалирал , разграден двор , край на САЩ и т.н..............но със СССР не беше ли същото до 1989 г. ? Пък тя все още си съществува , е малко орязана , но е налице . Тези лъже-пророци , какво ще направят , ако прорицателството не се случи в следващите 10-20 г. ? Ще се покаят ли публично и признаят , че лъжат ?
    Може би ще си направят сепуку (харакири) на някое кръстовище ?

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Ааааааааааъ

    8 0 Отговор
    Когато Майкрософт, Епъл, Гугъл и Фейсбук крадат лична информация за нуждите на краварските служби, това е в реда на нещата, но ако някой друг направи същото - идведнъж става огромен проблем... Двоен стандарт в действие, лицемерни лъжци...
  • 13 1757

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "пророк Исай":

    СССР не съществува нито като такъв. НЕ се е възстановявал. Нито политическата система от тогава се е възстановила (за съжаление).
    Проблемът на облъчените че, не спират да бъркат СССР с Русия, а те са различни работи. Пак според облъчените, там все още са комунисти, а някои дори говорят, че там управлява Брежнев.
    САЩ се разпада и е факт. Техният рзапад си идва из отвътре, не им е нарапен като на СССР. Зад океана в момента тече гражданска война, макар че тук нищо не се казва за това. Там тече смяна на на съществуващия ред с хаос. По улиците на някои щати се разхождат тъмнокожи с маски и черни дрехи. Те са въоръжени с автоматично оръжие. Някои от белите хора се принизяват до там, ритуално да мият краката на тъмнокожите, видите ли защото са бели и са виновни. Паметници на Колумб и други велики (по тамошните ширини) хора.
    Така че точно сащ да не дават класификации в момента. Не са в положение за това.

    Коментиран от #15

  • 14 Алфа Вълкът

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "пророк Исай":

    Междудругото САЩ вървят точно по стъпките на СССР. Огромен вътрешен дълг и провеждане на военни действия в трети страни, които товарят икономиката с огромни военни разходи. Добре че, дойде Дончо да им прибере армията и да разпусне част от нея. Американците напускат лека-полека Европа. Вече не ги касае толкова Русия и гледат към Китай.
    А на ЕС и Русия им остава да намерят път едни към други. И не трябва да оставяме, България да се превръща в Полша и да пречим на европейско-руското сътрудничество.
  • 15 пророк Исай

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "1757":

    Първо се науче да пишеш правилно , след това научи синтаксиса и едва тогава пиши коментари . Колкото до гражданската война в САЩ - по скоро ти си ОБЛЪЧЕНИЯ .
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    .........китай е държава на хора с ЦИГАНСКИ МАНТАЛИТЕТ и функционира благодарение на чудовищни репресивни мерки, които тук в България дори не можем да си представим!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания