Last news in Fakti

4 Август, 2020 15:20 6 941 27

Работодатели в Германия настояват за идването на балкански работници

  • германия-
  • работници-
  • балкани

Твърди се, че те са позитивни за икономиката

Работодатели в Германия настояват за идването на балкански работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Работодателите в Германия настояват да се осигури достъп до страната на служители от Западните Балкани, съобщи Райнише Пост.

Съобщението беше обявено то работодателски организации.  Голямо търсене има в строителния сектор.

През следващите години там ще се пенсионират хиляди работници. Към този момент е трудно да се намери обучен персонал в сферата.

Без външни работници, работодателите може да се изправят пред недостиг на работници. Предлага се удължаване на действието на правилата за страните от Западните Балкани, което ще удължи визите за неквалифирани работници.

Настоява се за промяна на квотата за прием на служители от региона. Правителствени доклади показват, че няма причини да се очаква работниците да повлияят на осигурителните практики в страната или да застрашат работните места на германците.

Оказва се, че външните работници указват са само положителни за икономиката. Оказва се, че почти никой от тези работници не е търсил социални придобивки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    18 2 Отговор
    Ако могат да си позволят да мъкнат по още един куфар с епикризи и тестове, с които да доказват, че не са чумави, тогава добре дошли. Или решението е просто - боц и после кой прегори, от професионално прегаряне ще да е било.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Затова

    23 3 Отговор
    унищожават икономиката и държавността в този регион западняците!
  • 4 Бай Тошо създаде умове

    37 12 Отговор
    За да ги ползва Германия да им върши черната работа! Горбачов, бял ден да не видиш ти и целия ти род до 90-то коляно!

    Коментиран от #14

  • 5 1-20

    27 0 Отговор
    И на швабите не им излиза сметката без лошите българи и румънци.
  • 6 k1 profesional

    36 3 Отговор
    Разбрахте ли , защо сме им нужни в ЕС на развитите страни членки - за евтина работна ръка..... А тука развитие на никакво , само чешмички на мегдана без вода, стадиони в села без хора и всичко това с цел , връщане на част от парите към донорите под масата.
  • 7 Лост

    11 0 Отговор
    Че България какво общо има със Западните Балкани?
  • 8 расист

    32 1 Отговор
    Да ви работят арабите и африканците дето ги покани Дебеланата
  • 9 Йозеф Гьобелс

    24 6 Отговор
    Средно статистическият немец е гъзорък, и непригоден дори за елементарни дейности . С ограничен кръгозор , свеждащ се само до една две дейности , които се научава да прави цял живот , и третото е да се научи да пази равновесие. Има държавна социална система която пази , и му осигурява необходимото за да преживява . В територия като нашата би умрял от глад , докато се опитва да работи ,освен , ако не е станал вече пенсионер , и парите му да са подсигурени. Има дейности и сектори в които почти отцъстват , и се изпълняват от турци(основно) , поляци , и целият източен бивш соц . Те са в основата на социалната пирамида , и без тях не биха могли да се оправят.

    Коментиран от #16

  • 10 гуньо

    14 1 Отговор
    Раси те арабите и негрите са само ядрени специалисти лекари инженери аити специалисти как ще ги караш да носят тухли и да зидат или мюслита да са транжори в кланици за свинско месо.
  • 11 гост

    16 1 Отговор
    Я виж ти...Ми тези милиони имигранти от авганистан и пакистан дето баба меркел ги докара какво им е????
  • 12 гуньо

    12 1 Отговор
    МОи авер навремето кара едномесечен стаж в баварските моторни заводи към завода имало сервиз на три четери етажа.Раскарват се по сервиза и отиват да гледат какработи един сърбин много добър механник още докато влиза колата тои знае каква е повредата и почва да работи,авера и още един се приближават до него да крадат занаят а тои като ги види хвърля ключовете изаминава наште си тръгват оня веднага се появява и почва да работи наште пак се промъкват да него оня пак зарязва сичко и исчезва.В друга клетка работи германец влиза колата установява проблема на диагностиката отваря едни дебели книги и чете какво трябва да направи взимаш ключ номе 12 и развиваш болче еди какво си кадето е еди каде си,влиза кола със абсолютно същият проблем оня пак отваря дебелите книги и пак чете същото.
  • 13 aaron

    15 0 Отговор
    Германия нее това което беше преди 10 години ,в момента е много зле
    и от към работа и всичко, щом има градове в които немците са малцинство .
  • 14 Какъв ум се иска в кланицата

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Тошо създаде умове":

    Или на строежа да носиш туули и вар бе Ганчо? Или па да въртиш парцала в тоалетната? Създал бил умове.....

    Коментиран от #20

  • 15 АААААААААААААА

    11 0 Отговор
    да си работят германците и гостите,които си поканиха.

    Коментиран от #27

  • 16 Komapak

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Йозеф Гьобелс":

    По точно от това не може да се опише. Важи 100% за Бавария. Адмирации за коментара.
  • 17 Диверсант

    9 0 Отговор
    Западните балкани пък искат немците да си преберат балканския отпадък от Банкя
  • 18 Сюргюн Гюргюл Шебек

    9 2 Отговор
    Ей това немците срам нямат! Тираджий от Полша,месари румънци и българи, по-долните берачи на плодове и аспержи, по-учените и с немски но с непризнати дипломи общи работници, с малко технически познания по чертежи заварчици ,задължително през Цайтфирма( Лайт фирма), за 15 или 16 евро ( в зависимост от провинцията),32 процента от брутната заплата за данъци при данъчен клас 1, квартири много трудно(особенно единични), хабибитата са с предимство и там, при автозастраховките не ви се зачита стажът зад волана в БГ ,а само тукашния,тоест млад шофьор на 40 години с книжка от 22 години,тоест най-високата цена! И всичко това за едни кирливи 1500 евро или в най-добрия случай 1800. Като платиш квартира 500 евро (с небенкостен),+ 35 евро ток за сам човек или 70 евро за двама,+ 200 евро гориво,+ 250 евро храна,+160 евро лизинг за колата,+ 860 евро веднъж или разделено на 12 месеца изплащане на застраховката за колата, сметнете си тия пари дето остават да видите ,че не си заслужава за 300-400 евро спестени да аргатувате на германците взимащи минимум 20,95 на час за същата работа на която на вас от цайтфирмата ви плащат 13,63 на час ( при положение ,че същата цайт фирма взима по 18 евро за всеки ваш час).
  • 19 Ботуш

    7 0 Отговор
    Нормално е да искат. Ние сме за тях втора ръка работници. Работим им за половин минималната заплата от нормалната. Но обаче за нас тази заплата е доста висока за стандарти като в България.
  • 20 Ами да ти дам пример

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Какъв ум се иска в кланицата":

    Нашите османски роми, когато отидоха в Турция, въпреки че не учеха тук много много! Бяха като ядрени инжинери сред туземците в Турция! А какво да кажем за останалите които учеха съвестно!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ivo

    2 0 Отговор
    Търсят хора да им работят за 9.50-10.00 евро бруто на час или 2000 евро по 9-10 часа на ден.Да не търсят роби да дават пари
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 незнайко

    0 0 Отговор
    И германците ги мързи да работят "мръсна" работа !!! Друго си е да стоиш на стола и да "кълвеш" по клавиатурата. Липсват им и медицински сестри за домовете !!! Все мръсна работа !!!
  • 27 киро

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "АААААААААААААА":

    Гостенина не РАБОТИ , той само ЯДЕ и С...РЕ !!!!
Новини по държави: